загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міфи та правда про інфаркт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб не пропустити інфаркт, потрібно знати декілька дуже важливих речей про цей загрозливий для життя стан.

Що відбувається під час серцевого нападу? Блокується протока крові до серцевого м'яза. Настає кисневе голодування клітин м'язів серця, і вони гинуть. Серцевий напад може викликати зупинку серця.

Чоловіки схильні до інфарктів у більш ранньому віці, ніж жінки. Але після настання менопаузи небезпека для жінок збільшується. Серцево-судинні захворювання є вбивцею № 1 у всьому світі. Інфаркт виникає частіше, ніж всі форми раку.

При підозрі на серцевий напад необхідно якомога швидше викликати лікаря. Чекати поліпшення самопочуття самостійно категорично забороняється. Якщо у вас біль у грудях або області шлунка, який віддає в руку або лопатку - терміново звертайтеся в швидку допомогу.

Серед інших симптомів небезпеки інфаркту є загальний дискомфорт у поєднанні з болем у грудях, утрудненість дихання, нудота, пітливість, відчуття легкості в голові.

Стреси та емоційні стани можуть викликати підвищення симпатичної нервової системи і, як наслідок, адреналіновий сплеск. Іноді це робить «приголомшуючу» дію на серцевий м'яз і виникає стан, схожий на інфаркт. Однак від адреналінового «удару», як правило, серце не страждає непоправно, як від інфаркту.

Один із серйозних ризиків у питаннях профілактики інфаркту та інсульту - фізична активність. Її низький рівень є небезпечним фактором для здоров'я. Також треба уникати зайвої ваги, куріння, високого артеріального тиску, рівня холестерину і цукрового діабету.

Щоденний прийом аспірину може допомогти запобігти судинним катастрофам. Особливо це стосується людей, які вже стикалися з інфарктом або інсультом. Тільки дозу препарату повинен підібрати фахівець.

Так звана середземноморська дієта допомагає понизити ризик виникнення проблем з серцем. Оливкова олія, велика кількість овочів, фруктів і морепродуктів в раціоні благотворно впливає на стан і здоров'я судин.

До списку новин