загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дієта проти старіння організму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Старіння — складний процес, обумовлений безліччю факторів, кожен з яких вносить свій внесок у зношування нашого організму. Тим не менш досягнення сучасної біомедицини дозволяють сподіватися на уповільнення процесів, що приводять до старіння.

Навіщо потрібно вивчати старіння? Невже для того, щоб просто збільшити тривалість життя, допомогти, наприклад, 100-літньому старому прожити до 250 років? Зовсім ні, і це — найбільша помилка, стверджують вчені-біогеронтологи. Головне їх завдання — подарувати людям здорове життя. Щоб у 60-літньої людини, схильної до хвороби Альцгеймера, можна було запобігти її розвиток, щоб вона щасливо прожила до 80 років і змогла в цьому поважному віці пізнати своїх онуків.

Багато вчених по всьому світу вивчають гени старіння, і з допомогою генетичних механізмів намагаються знайти способи боротьби з деменцією(придбане недоумство), онкологічними захворюваннями, серцево-судинними та іншими хворобами старіння», які часом ламають життя і в більш молодому віці.

У всьому винні вільні радикали?

Сучасні вчені схиляються до так званої теорії молекулярних механізмів старіння, яка передбачає, що руйнування організму починається на рівні клітин, за участю вільних радикалів.

Вільні радикали утворюються в процесі дихання, в результаті окислення хімічних речовин, коли вивільняється енергія, необхідна для роботи клітин. Однак процес вироблення енергії пов'язаний з побічним ефектом — утворенням в клітинах вільних радикалів або оксидантів. Коли їх кількість зростає понад, вони руйнують все, з чим взаємодіють: молекули, клітини, ламають ДНК. Науково доведено, що вільні радикали винні в розвитку таких хвороб, як рак, атеросклероз, інфаркт, інсульт, ішемія, захворювання нервової та імунної систем, захворювання шкіри, вікові захворювання очей (катаракта) та ін.

Вироблений у ході еволюції антиоксидантний механізм захисту дозволяє організму впоратися з вільними радикалами лише в тій чи іншій мірі. Коли їх рівень зростає, зростає і потреба в додаткових антиоксиданти. Наприклад, курцям потрібно втричі більше вітаміну С, ніж некурящим, щоб підтримати потрібний рівень антиоксидантів в крові.

Процес старіння можна попередити

За рахунок зниження калорійності їжі. Дослідження показали, що ссавці — миші, щури і собаки — на строгій дієті живуть на третину-половину довше за своїх побратимів-ненажер. Калорії — це вороги молодості, тому що перетворення їх в енергію потребує кисню, а це створює нові вільні радикали. В результаті дбайливого ставлення до організму. З віком відновні процеси організму зношуються. А ми «добиваємо» його, прискорюючи наступ біологічної старості. Людина повинна захищати"організм від шкідливих зовнішніх впливів: радіації, токсичних речовин, що утворюються при курінні, прийом алкоголю, від промислових токсинів, попереджати і лікувати хвороби, прагнути уникати екстремальних температурних впливів, різких порушень в харчуванні.

Що пропонують вчені від старіння

Мечников — за кефір

Згідно теорії біолога Мечникова, що жив на рубежі 19 і 20 століть, основною причиною старіння є отруєння організму продуктами гнильного розпаду їжі, що відбувається в кишечнику за участю шкідливих мікроорганізмів. Як ліки від старіння Мечников запропонував молочнокислі бактерії. Відповідно до його теорії дві склянки кефіру в день здатні нормалізувати травлення і навіть продовжити життя років на тридцять.

Павлов — закликав берегти нерви

Згідно теорії фізіолога Павлова, інтенсивність старіння визначається станом нервової системи. Високе збереження нервових клітин — одна із запорук довголіття.

До списку новин