загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Три суперпродукти для жінок, яким за 50

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Жінка після 50 років спалює в день на 200 ккал менше, ніж у молодості. Це пов'язано з тим, що під час менопаузи естроген в яєчниках перестає вироблятися в необхідній кількості. Організм змушений звернутися до інших джерел естрогену - до жирових клітин, які також виробляють естроген, в результаті жирові клітини починають рости. Разом з ними зростає і обхват талії.

 

Сушена і свіжа журавлина для гормонів і від зайвої ваги

Жінкам у 50 років необхідні альтернативні джерела естрогену - наприклад, фітоестрогени, які містяться в журавлині. Добова норма - 30 г.

Морепродукти, зокрема, крабове м'ясо

Крабове м'ясо містить амінокислоту аргінін. Аргінін запускає в організмі ланцюг хімічних реакцій, в результаті перетворюючись на окис азоту, яка розширює судини і знижує кров'яний тиск. Аргінін - умовно незамінна амінокислота. Умовно незамінною вона називається тому, що в молодості організм в змозі виробляти її самостійно. Проте з віком ця здатність знижується, і нестачу аргініну слід заповнювати ззовні. Достатня кількість цієї амінокислоти міститься в крабовому м'ясі, а також у кавунах.

Йогурт для кісток і від переломів

Йогурт - це джерело кальцію і вітаміну D. Ці мікроелементи необхідні для міцності кісток, особливо після 50 років. Добова норма - 1200 мг або 2,5 склянки знежиреного йогурту в упаковці 250 мл.

 

Краще вибирати натуральний йогурт - він менш калорійний, в двічі багатший кальцієм і не містить цукру. Щоб йогурт був смачнішим, можна додати фрукти.

Продукти-союзники жінки, якій за 40

Після 40 років в організмі жінки починається гормональна перебудова. Обмінні процеси знижуються, ми починаємо втрачати м'язову тканину, яка заміщується жиром. В цей час особливо важливо харчуватися правильно.

1. Червона квасоля

Для росту м'язів потрібен білок. Червона квасоля - це ідеальне джерело рослинного білка без тваринного жиру, який міститься в м'ясі. Добова норма червоної квасолі - 40 г.

2. Червона риба

У червоній рибі (сімейства лососевих) містяться Омега-3 жирні кислоти, які витісняють холестерин і допомагають уникнути розвитку атеросклерозу. Крім того, Омега-3 кислоти зміцнюють нервові волокна, тим самим захищаючи від старечого недоумства. Також червона риба багата вітаміном D, який відповідає за міцність кісткової тканини. Добова норма червоної риби - 100 г.

3. Сир тофу

Сир тофу готується із соєвого молока. Як і всі соєві продукти, тофу містить фітоестрогени - речовини, які захищають жінку від раку молочної залози, регулюють обмін холестерину, сповільнюють процеси старіння шкіри, оберігаючи її від зневоднення. Сир тофу слід вибирати без добавок, він повинен бути без смаку і запаху. Добова норма сиру тофу - 100 г.

Жінкам, яким за 45, слід включити кунжут у свій раціон.

В кунжуті містяться фітоестрогени - рослинні аналоги жіночих статевих гормонів. До того ж, у деяких жінок після 50 рівень статевих гомоном, естрогенів, може підвищитися, а це пряма загроза раку - фітоестрогени блокують естрогени і тим самим захищають від раку.

Кунжут знижує ризик розвитку атеросклерозу.

Насіння кунжуту багаті фітостеринів. Це рослинний аналог тваринного холестерину. Він витісняє поганий холестерин, не дає йому всмоктуватися в кров і знижує ризики ожиріння та атеросклерозу.

П'єдестал пошани за змістом фіто естрогенів:

1. Кунжут (110 мг на 100 г)

2. Жито (51 мг)

3. Ячмінь (40 мг)

Не можна вживати кунжут людям, які страждають на сечокам'яну хворобу.

В кунжуті містяться оксалати, речовини які провокують розвиток сечокам'яної хвороби.

Крім того, кунжут - висококалорійний продукт (600 ккал в 100 г), а в кунжутній олії міститься 900 ккал.

Як вибрати кунжут

У чорному кунжуті (не шліфованому) міститься більша кількість корисних речовин. До того ж шліфований кунжут зберігається не так довго, як неочищений.

Краще всього вибирати кунжут в прозорій упаковці, щоб було видно, що насіння розсипчасті й сухі. Кунжут не повинен пахнути гіркотою.

Як зберігати кунжут

Чорний кунжут слід зберігати в герметичній скляній банці в прохолодному темному місці. А білий (очищений) кунжут буде довше зберігатися в холодильнику.

Як готувати кунжут

Перед вживанням розігріти кунжут на сковороді. Насіння кунжуту можна додавати в салати. Але спочатку насіння потрібно трохи нагріти на сковороді, доки вони не почнуть поклацувати. Добова норма кунжуту - 2-3 чайних ложки в день.

Суперпродукти для жінок, яким за 30

Виявляється, щоб продовжити молодість і зберегти красу після 30, досить регулярно вживати всього 3 суперпродукти.

Після 30 років уповільнюються всі обмінні процеси в організмі, особливо в організмі жінки. У проблемних місцях починає відкладатися жир, виникають проблеми з судинами, а відображення в дзеркалі все частіше перестає радувати.

Печериці сприяють зниженню рівня холестерину в крові

У печерицях містяться Омега-3 жирні кислоти: арахідонова, лінолева, ліноленова. Це рослинні жири. Вони витісняють тваринні жири, оскільки легше адсобрбіруются в кишечнику, і не дають холестерину формувати в судинах атеросклеротичні бляшки. Крім того, ці жирні кислоти прискорюють обмін речовин в нашому організмі. Рекомендована добова норма печериць - 125 г на добу.

Пекучий перець чилі сприяє зниженню апетиту

Перець чилі, або пекучий перець, містить речовину капсаїцин. Саме капсаїцин надає перцю гостроту і має суттєвий вплив на організм жінки після 30. Капсаіцин стимулює викид гормону греліну, який виробляється в шлунку і дає сигнал мозку про те, що ми ситі. Крім того, ця речовина стимулює обмінні процеси в організмі жінки. Рекомендована добова норма перцю чилі - 30-120 мг.

Мандарини захищають судини і знижують ризик розвитку діабету

У мандаринах міститься флавоноїд нобілетін, що знищує ліпопротеїди низької щільності і замінюючи їх на ліпопротеїди високої щільності. Тим самим нобілетін захищає наші судини від утворення атеросклеротичних бляшок. Крім того, ця речовина перешкоджає розвитку цукрового діабету другого типу та ожиріння. Добова норма - 0,5 кг мандаринів.

До списку новин