загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фактори ризику виникнення остеопорозу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ніхто вам точно не скаже, в якому віці ваші кістки стануть більш крихкими. Але існує 12 факторів, які допоможуть визначити вам, чи будете ви схильні до остеопорозу в майбутньому.

Розлади харчової поведінки

Дослідження показують, що анорексія є одним із сигналів для виникнення остеопенії - ранньої стадії остеопорозу - у молодих жінок. Це відбувається, коли маса тіла жінки різко знижується, і в організмі падає рівень гормонів, що призводить до нерегулярних менструальних циклів. Все, що знижує рівень естрогену, негативно впливає на кістки.

Спадковість

Сімейна спадковість є основним фактором ризику для поганого здоров'я кісток. Якщо у вас в родині літні люди часто страждають від переломів, поганої постави або інших хвороб кісток, обов'язково доведіть це до відома лікаря.

Куріння

Дослідження показують, що куріння підвищує ризик розвитку остеопорозу, проте учені ще точно не встановили у чому саме зв'язок. Але, тим не менш, куріння є одним з найстрашніших чинників, що впливають на крихкість кісток.

Зловживання алкогольними напоями

Алкоголь робить кістки слабкими, тому він вимиває з них кальцій, магній та інші мінерали. Чим більше ви п'єте, тим більше вірогідність того, що до старості ваші кістки ослабнуть. Жінки більш уразливі до втрати кісткової маси, ніж чоловіки, тому вони більш уразливі до впливу алкоголю в цілому.

Якщо у вас були переломи

Один з найпоширеніших способів сказати, що у людей підвищений ризик виникнення остеопорозу, це коли незначне падіння призводить до серйозних травм і переломів. Дослідники припускають, що будь-якій дорослій людині, у якої було більше одного перелому протягом життя, слід пройти перевірку щільності кісткової тканини.

Деякі лікарські препарати

Якщо ви приймаєте кортизон тривалий час, кальцій, вітамін D і інші поживні речовини вимиваються з кісток, і ви втрачаєте кісткову масу. Антидепресанти також були пов'язані з більш високою частотою розвитку остеопорозу. Якщо ви приймаєте гормони для щитовидної залози, це також може призвести до втрати кісткової маси.

Аутоімунні захворювання

Численні дослідження показують, що люди, які страждають від аутоімунних захворювань, більш схильні до остеопорозу і його розвиток проходить швидше. Це пов'язано насамперед з ліками, як правило, кортикостероїдами, які використовуються для лікування аутоімунних захворювань.

Ви старше 50 років

Вік сам по собі є чинником ризику розвитку остеопорозу, тому наші кістки втрачають міцність з віком. Остеопороз набагато частіше зустрічається у чоловіків старше 50 років і у жінок, які пройшли через період менопаузи. Тим не менш, зараз остеопороз і остеопенія стають все більш розповсюджені серед молодих людей у ​​віці 30-40 років.

Жінки більш схильні до ризику

Жінки піддаються підвищеному ризику розвитку остеопорозу, тому що гормональні зміни жінки сприяють втраті кісткової маси. За даними досліджень, 80% з 10 мільйонів чоловік, які страждають остеопорозом, складають жінки.

 

Нерегулярність менструального циклу

Якщо у вас нерегулярна менструація, то це часто буває викликано низьким рівнем гормону естрогену, а це безпосередньо сприяє втраті кісткової маси. Незалежно від причини, яка призводить до нерегулярної менструації, обов'язково зверніться до лікаря, тому що міцність кісток може бути знижена.

Тип кістки

Якщо ваші кістки від народження тонкі, то ви більш схильні до переломів і можливості розвитку остеопорозу. Це не означає, що люди з широкою кісткою не страждають від остеопорозу, тому незалежно від типу кістки будьте пильні.

Вживання молока

Простий спосіб підтримувати здоров'я кісток - це вживати щодня в їжу стакан молока. Воно корисно через кальцій та вітамін D. Більшість дорослих людей страждають від дефіциту вітаміну D, відсутність якого послаблює кістки. А молоко є одним з небагатьох харчових джерел цієї важливої поживної речовини.

До списку новин