загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Військовій поліклініці в Івано-Франківську – бути

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нагадаємо, що чутки про можливе скорочення останнього і єдиного на Прикарпатті військового лікувального закладу викликали чималі заворушення серед ветеранів та пенсіонерів як Великої вітчизняної війни, так і Збройних Сил України, ветеранів війни в Афганістані та інших людей, які мають право на медичне забезпечення у лікувальних закладах Міністерства оборони України. Своє обурення вони були готові виказати численними акціями громадської непокори.

Натомість при першому зібрані ветерани вирішили написати відкритого листа Верховному головнокомандувачу Збройних Сил України – Президенту України та Міністру оборони України. В ньому ветерани наголосили, що, закриваючи єдиний лікувальний заклад, який реально опікується проблемами їхнього здоров’я, керівники держави не тільки позбавляють ветеранів права на життя, але й нехтують всіма нормами Конституції України та законами про соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх сімей. Адже свого часу через корупційні схеми було знищено потужний військовий госпіталь, який обслуговував усіх військовослужбовців та ветеранів у цьому регіоні. А їх тут нараховується понад 20 (!) тисяч осіб. Ситуація погіршилась і тому, що Івано-Франківська область – єдина у всій Україні, яка не має свого спеціалізованого госпіталю для ветеранів. Крім цього, всі ці події набули широкого розголосу у засобах масової інформації та спричинили критику влади з боку місцевих, національних та міжнародних журналістів.

 Про те, що лист дійшов до адресатів, і матеріали у ЗМІ не залишились поза увагою перших осіб держави, красномовно засвідчив візит до Івано- Франківського військового гарнізону тимчасово виконуючого обов’язки директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковника медичної служби Ігоря Данильчука. Під час візиту він зустрівся з працівниками поліклініки та представниками ветеранських організацій міста і області. Розмова хоч і точилась в позитивному руслі, але керівнику департаменту довелось відповісти на низку прямих гострих запитань від ветеранів, які вимагали відвертих і безапеляційних відповідей.

- Я розумію всю складність і напругу, яка була створена в цьому регіоні в попередні роки, - розпочав розмову тимчасово виконуючий обов’язки директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Ігор Данильчук. – Особливо коли було прийнято, на мою думку, необґрунтоване рішення про скорочення військово-лікувального закладу. Але я можу відповідати лише за свої слова, за слова своїх попередників я відповідати не можу. Свого часу у вашому регіоні стояли потужні армійські частини і зараз проживає чимало колишніх військовослужбовців. Тому знищення госпіталю було невиправдане. Однак я хочу довести до всіх вас, що питання про існування військової поліклініки в Івано-Франківську знаходиться на особистому контролі Міністра оборони. Крім цього, ваше питання стоїть на особистому контролі у Президента України та його адміністрації. На даний час всі потреби військовослужбовців та ветеранів гарнізону в медичному забезпеченні обслуговує поліклініка з денним стаціонаром, яка має штат 42 особи. Я розумію, що такий порівняно невеликий штат медичних працівників, можливо, не покриває всіх потреб у лікуванні. Міністр оборони України просив довести до всіх, що жодні інсинуації про те, що ваша поліклініка з денним стаціонаром буде скорочена, розформована, переформована, ЖОДНИХ ПІДСТАВ НЕ МАЮТЬ. Ця поліклініка працювала, працює і буде працювати. Скажу відразу і про те, що вона буде переформована у госпіталь, мова теж не йде. Адже є проблемні питання з територією, яка вже не належить Міністерству оборони. Я прошу всі громадські організації з розумінням поставитись до цього питання. Міністр оборони щиро поважає вашу громадянську позицію і робить все можливе, щоб не допустити жодного утиску ваших прав на лікування. Мені добре відомі проблеми, які є у вашій поліклініці, і найближчим часом ми будемо їх вирішувати.

 Зокрема, тимчасово виконуючий обов’язки директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Ігор Данильчук пообіцяв, що військовим медикам Прикарпаття повернуть їх особистий фінансово-розрахунковий рахунок. Це дозволить закуповувати і ліки, і апаратуру. Також посадовець дав гарантію, що буде покращене медичне постачання. Одним з головних питань усіх ветеранів було те, якими є гарантії, що після від’їзду чиновника поліклініка залишиться? Адже ветеранів вже не раз обдурювали і передвиборчими обіцянками, і усними гарантіями керівників області про те, що всі питання буде вирішено.

 - Я готовий письмово відповісти кожному ветерану про те, що військову поліклініку не закриють! – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Ігор Данильчук. – Сподіваюсь, вас влаштує такий лист з моїм підписом? Адже на відміну від попередників я можу дати не лише усні, але й письмові гарантії.

До списку новин