загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що необхідно знати при зверненні до психолога

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

5 речей, які необхідно знати, перш ніж звертатися до психолога

Всі ми, живі люди хоча б раз у житті стикалися з необхідністю отримати психологічну допомогу, підтримку, консультацію. Бувають моменти в житті, коли здається, що ніхто з оточуючих тебе не розуміє. Що ти наче в безодні своїх власних проблем і немає виходу з цієї життєвої петлі. Як далі рухатися, що робити? ...

У нашій культурі замість звернення до психологів заведено приходити за допомогою до друзів або заливати проблеми алкоголем. Нерідко можна почути "Що я псих, чи що, щоб по психологам ходити?"

Якщо рішення про звернення по допомогу до психолога вже прийняте, то перш за все необхідно ознайомитись з наступною інформацією:

1. Точно визначитися, що те, чим займається психолог, жодною мірою не відноситься до області ворожіння, гадання, екстрасенсорики, хіромантії, астрології або цілительства. Професійна психотерапія у всьому світі за краще триматися осторонь від подібних речей. Жоден професійний психолог не зацікавлений, щоб позбавити людину волі. Більш того, 90 відсотків сил в роботі психолога-консультанта йде якраз на те, щоб допомогти людині цю волю здобути.

2. При виборі психолога найкраще покладайтеся на свою інтуїцію. Кожен психолог працює у своєму індивідуальному стилі. Психологів хороших багато. Крім того існує безліч різноманітних методик, та напрямків психотерапії, основаних на різних теоріях. Вам, як клієнту, навряд чи можливо розібратися у всіх нюансах психологічних шкіл і напрямків. Та й не потрібно це. Вибираєте "свого" психолога, він буде для вас найкращим. Так корисніше вам, так простіше і психологу працювати з вами більш ефективно.

3. При зустрічі з психологом або психотерапевтом постарайтеся оцінити моральність і порядність. Важливою складовою при зверненні за психотерапевтичною допомогою людини має бути довіра до психолога. Без довіри неможливо досягнути будь-якого руху вперед. Тому слід шукати такого психолога, з яким вам хотілося б іти на контакт не тільки як із фахівцем, але і як з людиною.

Користуючись своєю інтуїцією спробуйте зосередитись на почуттях при першій зустрічі з обраним психологом чи психотерапевтом. Якщо Вам буде не комфортно у цих стосунках, вам не подобаються умови до яких вас схиляють чи просто з тих чи інших причин виникає неприязнь до психолога – скоріше за все , Вам не вдалося встановити першого контакту, і у майбутньому буде важко розкритися, довіритись саме цьому спеціалісту. Це ні в якому випадку не говорить про не професійність такого фахівця, - психолог звичайна людина, зі своїми зовнішніми та внутрішніми проявами, - це просто не Ваш психолог.

Шукайте такого фахівця, з яким особисто ви будете почувати себе комфортно. Слід пам'ятати, що, вибираючи психолога чи психотерапевта, потрібно вибирати не школу, не методику, а саме уважну, чуйну людину.

4. Шукайте психолога, який не стане руйнувати ваше уявлення про світ тільки через те, що воно здасться йому неправильним. Давати поради і позбавляти вас відповідальності не є метою психолога. Грамотний психолог буде працювати через заповнення і розширення вашого власного досвіду. І тоді психологія допоможе вам розкрити всю повноту життя, яка закладена у вашій унікальності і неповторності.

5. Не чекайте від роботи з психологом швидких чудодійних змін. Ви жили зі своїми проблемами досить довгий час, а за кілька консультацій змінити світ своїх стереотипів чи усвідомити захисні позиції досить важко. Хоча, вже можливість висловитись, відкрити свій біль, не боячись осуду – це не аби яка цінність емоційної підтримки, яку можна відчути вже з перших зустрічей.

Також зауважте, що у психолога не існує чарівних паличок чи секретних порад, що самостійно змінюють ваше життя. Без ваших особистісних старань - результат вас не задовольнить.

Звернення до психолога – є досить дорослим, зрілим рішенням людини, яка не хоче опускати руки і пливти за течією «нещасливої долі». У деяких людей на прийняття такого рішення, нажаль, ідуть роки. Але це має бути цілком зважена ініціатива самої людини, (не родичів чи друзів), бо з немотивованим клієнтом працювати не ефективно. Вибір завжди за людиною. І справжній психолог не нав'язує своїх послуг.

До списку новин