загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Молоко: пити чи не пити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Сік життя", "джерело здоров'я", "біла кров" - так раніше називали звичайне молоко.

Навіть кілька століть тому в Греції, Стародавньому Єгипті, Римі люди вважали його надзвичайно цілющим продуктом.

Сьогодні ж багато хто відмовляється від цього дару природи, вважаючи, що молоко корисне тільки для дітей, а для дорослих воно шкідливе.

Пити його чи ні – ось в чому питання.

Всі "за"

Деякі лікарі-дієтологи стверджують, що коров’яче молоко – незамінний продукт харчування і міркувати про його уявні мінуси просто нерозумно. На підтвердження своїх слів, вони наводять незаперечні факти.

Як відомо, в молоці міститься близько двохсот різних мінеральних і органічних речовин. Головну роль у ньому відіграють білки, які складаються з глобуліну, казеїну і альбуміну. Ця «трійця» дуже важлива для людського організму, оскільки бореться з інфекціями і не дає розвиватися серцево-судинним захворюванням. Вважається, що півлітра молока може замінити третину добової потреби в тваринному білку.

Крім того, цей напій заряджає людину енергією. Відбувається це за рахунок молочного жиру, якого багато хто так боїться. Справа в тому, що в ньому містяться жирні кислоти, вітаміни А, Е, К і D, а також фосфатиди.

Лактоза в молоці – порятунок для вашого шлунка. Цей вуглевод сприяє кращому перетравленню фосфору і кальцію, а також вбиває гнильну мікрофлору. Крім цього, вона є відмінним стимулятором нервової системи.

У коров’ячому молоці, крім згаданих вище, присутні вітаміни С, В1, В2, В6, В12 і РР.

Що вже говорити про те, що початок життя кожного з нас нерозривно пов’язаний саме з цим продуктом харчування. Завдяки тільки материнському молоку малюки міцніють, ростуть і розвиваються.

Задовго до появи різних таблеток і лікарських порошків, лікарі знаходили в молоці справжній порятунок. Його рекомендували пити при хворобах шлунково-кишкового тракту, а також при бронхіті, цирозі печінки, туберкульозі, холері і ожирінні. Його використовували для очищення організму від усякої «нечисті». Навіть у радянські часи побутувала думка, що людям, які працюють на небезпечному виробництві, дають молоко.

Цей продукт харчування дуже важливий для жінок і людей похилого віку. Брак кальцію призводить до крихкості кісток. Всього склянка молока в день може позбавити їх від такої проблеми.

Зважимо "проти"

Деякі вчені вважають, що від молока суцільна шкода для дорослої людини. Вони стверджують, що цей продукт не засвоюється організмом, викликає бродильні процеси в кишечнику, знижує імунітет, закупорює артерії, викликає алергію і навіть знижує розумову діяльність. Що з цього правда, а що ні?

Вважається, що організм дорослої людини не справляється з переробкою лактози, яка міститься в молоці. Дійсно, таке може статися, але далеко не у всіх і не завжди. По-перше, не потрібно вгамовувати спрагу цим напоєм. Пийте не більше склянки молока в день. По-друге, щоб уникнути труднощі травлення, прокип’ятіть його. Висока температура призведе до часткового розщепленню лактози. По-третє, молоко можна замінити на кисломолочні продукти.

Звичайно, воно може викликати алергію, як і будь-який інший продукт харчування. Але це не означає, що коров’яче молоко небезпечне для здоров’я, просто комусь воно не підходить.

Є й ті, хто стверджує, що даний продукт – мало не отрута, яка гальмує роботу травної системи. Одні з численних досліджень дійсно підтвердили, що у багатьох жителів Південної Європи, Азії, Африки і Латинської Америки вживання молока викликає постійні розлади шлунка і здуття живота. Але в той же час жителі Росії та Північної Європи в більшості випадків жодного разу не стикалися з такими проблемами. Як з’ясувалося, вся причина в генетиці.

Звинувачують молоко і в зайвій калорійності. Ніхто не заважає вам вибирати відсоток його жирності, особливо враховуючи сьогоднішні можливості. На полицях супермаркетів молоко є на будь-який смак – 1-1,5% і 5-6%. І знову-таки, важливо кількість випитої рідини. Якщо ви вживаєте його мало не замість води, то гарного результату не варто чекати. Завжди і у всьому потрібно знати почуття міри.

Приписують молоку і закупорювання артерій. Але це очевидний міф. «Поганий» холестерин з’являється в основному через недоліки роботи печінки. Вона не в силах повноцінно справлятися зі своїм завданням, коли її труять алкоголем, смаженою, солодкою, перченою або сильно солоною їжею. Всього 20% «шкідливого» холестерину утворюється через полінасичені жирні кислоти, які є в тому числі і в молоці.

Як правильно пити молоко

Виявляється, потрібно знати, як правильно його вживати. Якщо прислухатися до ведичної культури, то найкраще це робити рано вранці або пізно ввечері. Такі рекомендації обумовлені саме несумісністю даного напою з багатьма продуктами. Найкращий час – з 19 до 20 години. Після прийому молока необхідно утриматися від іншої їжі. Звичайно, складно дотримуватися таких суворих правил і багатьом це не під силу. Тому можна перенести прийом молока. Робіть це за дві години до сну.

Скільки потрібно його пити?

Тут все залежить від особливостей вашого організму. Точних пропорцій вам не дасть ніхто. Це може бути і чайна ложка, і півтори склянки. Ви повинні орієнтуватися на свої відчуття. Якщо вранці складно вставати з ліжка, вас гнітить пригніченість і виявиться багато слизу, варто зменшити обсяг пиття. Якщо навпаки з’явиться зайва нервозність, необхідно збільшити його кількість.

Як готувати молоко і чи потрібно це робити?

Слідуючи одним рекомендаціям, його потрібно три рази довести до кипіння і пити тільки гарячим, але невеликими ковтками. У молоко можна додати корицю, цукор, кармадон, фенхель або мед. У деяких культурах стверджується, що це сприятиме розвитку вашої свідомості. Зокрема, у Ведах написано, що коров’яче молоко – єдиний продукт, завдяки якому люди можуть розвинути інтелект. Але для цього його потрібно пити теплим, а не холодним.

Також вважається, що щоденне вживання молока призведе до активності мозку, у людини з’явиться ентузіазм і оптимізм, пропаде безсоння і дратівливість. У результаті з’явиться гармонія і зникнуть хвороби, пов’язані із психічними розладами.

Крім того, на переварювання молока впливають ваші почуття, переконують Веди. Заздрість, злість, гнів не дадуть йому як слід засвоїтися і дати позитивні результати. А доброта, справедливість і милосердя будуть сприяти його цілющу силу.

Багато хто з нас відмовляються від магазинного продукту, а домашнє купити немає можливості. Але це не біда. Сухе молоко, яке часто використовують молочні заводи, зберігає свою біологічну силу.

Звичайно, побажань та рекомендацій існує безліч, але краще всього орієнтуватися на свої відчуття. Якщо цей напій приносить вам задоволення, пийте його на здоров’я. Напевно хвалебні оди йому співають не дарма.

До списку новин