загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Закарпатті створять центр телемедицини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Закарпаття долучилося до Нацпроекту «Нове життя». Аби допомогти вирішити проблемні моменти та якомога швидше розпочати роботи на об’єкті, в Ужгород приїхали столичні фахівці – представники національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства».

Голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида зустрівся з керівником вищезгаданого проекту Віктором Сірманом. 

Сучасне приймальне відділення, анестезіологія та інтенсивна терапія, лабораторно-діагностичний блок, Центр планування сімї, індивідуальні та сімейні пологові зали, операційніусе це і не тільки вмістить у собі майбутній Закарпатський перинатальний центр. Лікарня розташується у   реконструйованому п’ятиповерховому корпусі поблизу Ужгородського пологового будинку. Загальна вартість проекту – 87 млн. грн., левову частку яких профінансує держава. 

Новий заклад відповідатиме світовим нормам. До прикладу, тут діятиме Центр телемедицини – місцеві фахівці, за потреби, зможуть консультуватись з українськими колегами та лікарями з Європи. А ще буде створено кількасот метрів так званих «чистих приміщень» – особливо стерильних палат та операційних: 

  – До початку реалізації проекту таких медзакладів, котрий ми створюємо зокрема і на Закарпатті, не існувало у жодному регіоні країни. Цим національним проектом запроваджується нова філософія побудови роботи лікарні. І сьогодні в Європі, до речі, рівень розвитку країни визначають в тому числі й за кількістю створених квадратних метрів «чистих приміщень», - наголосив керівник національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» Віктор Сірман. 

Також він відзначив: підтримку реалізації проекту будівництва перинатального центру   Закарпаття має на найвищому рівні держави. Відтак, багато підготовчих робіт уже зроблено і, на думку, Віктора Сірмана, ніщо не заважає розпочати роботу цьогоріч, аби максимальний обсяг запланованого виконати вже до перших морозів. Для цього впродовж найближчих тижнів завершать коригування документації, а також створять спеціальну робочу групу: 

  – Термін для улагодження всіх моментів до початку робіт – місяць від сьогоднішнього дня. Аби максимально ефективно та фахово підійти до роботи, відразу ж створюємо спеціальну робочу групу, до складу якої ввійдуть, найперше, керівник управління охорони здоров’я, начальник управління капітального будівництва, мій перший заступник, - резюмував очільник області Олександр Ледида. 

Нагадаємо, минулого тижня Олександр Ледида порушив питання будівництва обласного перинатального центру під час зустрічі з Президентом України й отримав повну підтримку Глави держави. Відтак, уже сьогодні столичні фахівці прибули в Ужгород для спільної з місцевими спеціалістами   роботи   над проектом.  

До списку новин