загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікування соняшниковим насінням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці та дієтологи, прихильники здорового способу життя часто рекомендують вживати насіння для профілактики найрізноманітніших захворювань, і навіть в якості лікарського засобу.

Захворювання серцево-судинної системи можна попередити, якщо з'їдати щодня по 100 г насіння соняшника; полегшують вони і хвороби печінки. Спортсменам і тим, хто зайнятий важкою працею, насіння теж дуже корисне - воно зміцнює м'язову систему. Після важких інфекційних захворювань, травм або переломів сире насіння соняшнику сприяє відновленню і загоєнню тканин.

З очищених насіннячок отримують соняшникову олію, що відрізняється дуже корисними властивостями: її можна використовувати для лікування та профілактики тромбофлебіту, захворювань шлунково-кишкового тракту і легенів, при зубному болі; в косметичних цілях, для прийняття банних процедур.

У насінні соняшнику багато цинку, який бере участь в роботі вилочкової залози, і який надає сприятливу дію на волосся - воно стає сильним і блискучим.

Підлітки, які люблять їсти сире насіння, захищені від появи на обличчі прищів і вугрів, а тим, хто страждає від ожиріння, насіння допомагає виводити холестерин, навіть у тих випадках, коли спеціальні дієти марні.

При бронхіті відваром соняшникового насіння лікують кашель. Насіння (2-3 ст.л.) заливають підсолодженою водою (0,5 л), і кип'ятять до тих пір, поки четверта частина води не випарується. Відвар процідити і приймати по 1 ст.л. 3 рази на день.

З недозрілого насіння соняшника готують ліки, що допомагають нормалізувати тиск і запобігти атеросклерозу. Банку сирого насіння соняшника (0,5 л) висипають у каструлю і заливають 2 літрами води. Після закипання варять 2 години на повільному вогні. Відвар проціджують, і п'ють протягом дня, невеликими порціями, протягом 2-х тижнів. Потім роблять перерву - 5 днів, і повторюють курс. Продовжувати приймати відвар потрібно до тих пір, поки тиск не прийде в норму.

За допомогою насіння соняшника можна попередити розвиток депресії, зняти тривожний стан. Якщо ви помітили, що дратуєтеся і плачете без приводу, а навколишні відзначають, що у вас зіпсувався характер, спробуйте таку «психотерапію»: купіть 10 склянок насіння, і з'їдайте щовечора по одному, очищаючи насіння пальцями, а не зубами. Через 10 днів такого «лікування» ви відчуєте, що змінилися на краще, стали спокійніше і доброзичливіше ставитися до навколишнього світу.

До списку новин