загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Серед 15 пацієнтів 3-4 звертаються до лікарів через уявні хвороби

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серце калатає у грудях, пальці німіють, у спині ломить...  Кожен третій принаймні раз у житті виявляв у себе "симптоми" уявної хвороби.  Кожен восьмий за найменшої підозри біжить до лікаря. Фахівці кажуть, любителі хворіти й лікуватися насправді потребують психологічної допомоги.  Така поведінка, швидше, сигналізує про душевний неспокій людини.

Там болить, там коле, там стріляє. За словами медиків, чи не кожен п`ятий  звертається до них із симптомами, які існують тільки в уяві пацієнта. Найпопулярніші скарги - вегето-судинна дистонія, підозра на онкологію, гельмінтози, дисбактеріоз і зниження імунітету.  Серед тих, хто любить шукати у себе нові недуги, чимало забезпечених непрацюючих жінок, а також чоловіків, які навпаки забагато трудяться.  Частенько посиленою псевдо увагою до власного здоров’я страждають  люди похилого віку.

Марина Крапівнер , лікар : "Есть масса всяких страхов у людей и зачастую , должна сказать, что они навеваются средствами массовой информации. Когда люди видят по телевизору какие-то передачи там про плесень, про глистов, какие-то еще там микроорганизмы. То естественно люди более впечатлительные, более мнительные, они примеряют это на себя. И начинают искать симптомы у себя".

Переконувати любителя похворіти у тому, що він здоровий - справа невдячна. Якщо  медик запевняє  пацієнта, що той не має  проблем зі здоров`ям, то  він шукає іншого лікаря, який підтвердить недугу. Психологи пояснюють  -  таку модель поведінки люди обирають не випадково. Зазвичай це невпевнені у собі особи, або ті, хто не хоче брати на себе відповідальність навіть за власне життя. Інший випадок, коли в образі хворого людина намагається привернути до себе увагу навколишніх, адже таких жаліють, опікають значно більше, ніж здорових.

Тетяна Скиба , психолог : " Следующий момент - нет возможности адекватно решить какую-то ситуацию. Очень часто это разводы. Ну не хочет жена разводиться, не хочет.  Единственный способ - заболеть. Муж - человек порядочный, совесть ему не позволит и таким образом развод оттягивается на продолжительное время".

Якщо оточуючі різко заперечують факт недуги в уявного хворого, це може викликати лише зворотний ефект. Набагато краще просто рідше згадувати про вигадані проблеми зі здоров`ям. Коли і це не полегшує ситуації, варто звернутись по допомогу до психолога.

Юлия Шост 

До списку новин