загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вибираємо правильну подушку для сну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб добре виспатися і прокинутися бодрим, важливо правильно вибрати подушку. Давай розглянемо основні правила вибору якісної подушки.

Вибираючи подушку, необхідно оцінити її в трьох напрямках: висота, м'якість і наповнювач.

Розмір і висота

Як правило, більшість віддають перевагу подушкам квадратної або прямокутної форми. Що стосується розмірів, то класичними вважаються 70 х 70 см або ж 50 х 70 см.

Висота подушки має колосальне значення. Занадто плоска подушка не дозволяє створити положення для максимального розслаблення м'язів і якісного відпочинку. Надмірно висока призводить до опускання підборіддя до грудей під час сну і, відповідно, до сплощення шийного вигину хребта. Результат - болі в шиї і відчуття розбитості вранці.

У виняткових випадках, за станом здоров'я, лікар може порадити високу подушку, що забезпечує піднесення верхньої половини тулуба під час сну. Такі подушки необхідні людям, що страждають серцевою недостатністю, застоєм крові в легенях, хронічним бронхітом і бронхоектазом.

М'якість

Звичайно, більшість з нас люблять спати на м'якій подушці. Однак вона не дає належної опори для голови. Голова зайво схиляється до плеча під час сну, що загрожує патологічними вигинами хребта з витікаючими звідси болями в шиї.

Надмірно набита подушка теж тебе не порадує, оскільки ти не зможеш повноцінно відпочити!

Ідеальною за ступенем м'якості вважається подушка, яка легко мнеться (але не до кінця) і швидко повертає первісну форму.

Наповнення

Чим тільки нині не наповнюють подушки! Вибір величезний, проте всі варіанти наповнювачів можна поділити на дві великі групи - натуральні та штучні.

Натуральні - пір'я, пух, кокосова стружка і гречка.

Плюси і мінуси

Природні наповнювачі, такі як пух та пір'я, мають високу алергічної активністю, швидко прогинаются під вагою тіла людини, що призводить до деформації подушки. До того ж у таких думках частенько заводяться паразити - постільні кліщі. Проте натуральні матеріали, як відомо, чудово дихають і пропускають вологу.

Синтетичні - синтепон, холофайбер та ін

Плюси і мінуси

Синтетичні наповнювачі прекрасно підтримують голову людини під час сну, забезпечуючи відпочинок шиї і хребту. Однак вони, на відміну від натуральних, погано вбирають вологу.

Самий хіт!

Один з найпопулярніших на сьогоднішній день наповнювачів - гречане лушпиння. Це натуральний наповнювач, практично не викликає алергічних реакцій, не злежується і не створює сприятливих умов для росту і розвитку постільних кліщів!

Отже: найбільш відповідна і вдала подушка - та, яка створює кут між плечем і шиєю в 90 градусів в положенні "лежачи на боці" і дає можливість чудово виспатися і відпочити!

До списку новин