загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фруктоза: користь і шкода

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Результати деяких досліджень стверджують, що продукти з високим вмістом фруктози здатні спровокувати діабет і збільшення ваги людини.

Інші фахівці їх спростовують, доводячи, що фруктоза не може принести шкоду, а от надто велика кількість цукру і рафінованих вуглеводів сприяє нестійкому рівню цукру в крові, низькому рівню енергії та утворення жирових відкладень.

Фруктоза міститься в меді, фруктах і овочах, які давно відомі як джерела енергії для активної функції клітин. Їх регулярне вживання - гарний початок для здорового харчування. До того ж фруктоза на відміну від крохмалю сприяє меншій кількості цукру в крові.

Фруктоза червоних яблук, наприклад, стає стимулятором виробництва сечової кислоти, яка є біологічним антиоксидантом.

Перевага фруктози в тривалому зберіганні, іноді до шести місяців. Використання фруктози додає випічці м'який коричневий відтінок і смачний аромат. Слабкий глікемічний індекс фруктози не робить впливу на створення зайвих кілограмів, а в розумних дозах сприяє утворенню більшої енергії.

Хоча фруктоза і природний цукор у харчових продуктах, вона здатна спровокувати захворювання печінки і діабету, ожиріння. Це пов'язано з тим, що людський організм здатний засвоювати фруктозу, що може вплинути на розвиток жирової дистрофії печінки. Тому слід обмежувати кількість продуктів з вмістом фруктози, щоб не було проблем зі здоров'ям. До того ж згідно з дослідженнями, велика кількість фруктози знижує засвоєння організмом міді - мікроелемента, який необхідний для утворення гемоглобіну. Фруктоза може спровокувати і збільшення кількості в організмі холестерину, який пошкоджує артерії і стає причиною серцево-судинних захворювань.

Медики вважають, що надмірна кількість фруктози може завдати шкоди крихітним внутрішнім органам дитини. Тому малюкам до шести місяців можна давати фруктові соки, щоб не порушувати всмоктування вуглеводів. Потрапляючи в організм, фруктоза всмоктується по-іншому, ніж глюкоза. Якщо глюкоза сприяє вивільненню інсуліну з підшлункової залози, то фруктоза цього не робить, а метаболізується і легко перетворюється в жир.

До списку новин