загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому так важливо снідати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Досить часто вранці ми нехтуємо сніданками, тому що запізнюємося в школу або на роботу, а хтось взагалі не може змусити себе їсти вранці або перехоплює бутерброд з кавою.

Розглянемо, чи так важливо правильно харчуватися вранці і що відбувається, якщо цим правилом нехтувати?

Якщо звернутися до дослідницьких результатів, то, як стверджують фахівці, наявність сніданку забезпечує прискорення обміну речовин у людському організмі.

Судіть самі, якщо ви регулярно снідаєте, то ваш обмін речовин прискорюється на 4% на відміну від усередненого показника. Якщо ж ви систематично пропускаєте свій сніданок, то швидкість обміну речовин навпаки, зменшується на 5%.

Крім цього, ті, хто віддає перевагу поснідати, потім протягом дня намагаються харчуватися їжею, що містить меншу кількість жиру. Ті ж, хто пропускає сніданок, в основному віддають протягом дня перевагу важкій і ситної їжі, а також не можуть відмовитися від перекусу перед сном.

Пояснити цей факт можна наступним - ранкові процеси, що відбуваються в людському мозку, спонукають нас вибирати здорову їжу, необтяжену жирами. Дана установка зберігається на весь день, тому добре поснідавши, на обід і вечерю ми в основному вживаємо здорові страви з малими домішками жирів. Чим пізніше починає їсти людина, тим більшою стає її тяга до жирної їжі - це також обумовлено мозковими процесами в нашій голові.

Чому ж нам так важливо снідати?

Сніданок є одним з ключових життєвих моментів для кожної людини. Крім цього, сніданок здатний виступати як засіб для боротьби із зайвою вагою, особливо якщо він багатий на вуглеводи. Снідати регулярно рекомендується людям, схильним до повноти, це допоможе їм вирішити проблеми з кровообігом. Як відомо, хвороби органів кровообігу нерідко призводять до інфарктів, інвалідності і паралічу.

Згідно з останніми дослідженнями, люди, які пропускають сніданок, більш за інших схильні до серцевих захворювань. Справа в тому, що основною причиною виникнення більшості хвороб серця є тромби. Тромб являє собою згусток крові, блокуючий нормальний потік крові по артерії. В утворенні тромбів винні тромбоцити - особливі частинки крові, відповідальні за згортання. Якщо процес кровообігу буде порушений, тромбоцити почнуть злипатися між собою і утворювати щільні згустки тромбів.

Фактор, що викликає злипання тромбоцитів збільшується у тих людей, які ігнорує сніданок. Крім цього, більшість інсультів та інфарктів відбуваються саме в ранковий час. З цього слід зробити висновок, що люди, регулярно поглинаючі сніданок краще захищені, ніж ті, які його постійно пропускають.

Сніданок впливає на холестерин

Всі ми знаємо, наскільки небезпечно високий вміст холестерину в людському організмі для його здоров'я. Виявляється, сніданок, що складається з легкозасвоюваних продуктів здатний досить вагомо вплинути на кількість холестерину в організмі. Природно, під сніданком розуміється не випадковий перекус бутербродом, а повноцінний сніданок, який містить хоча б кашу. Якщо ви будете готувати вранці різноманітні каші, то ваш рівень холестерину буде на нормальному рівні.

Сніданок захищає від каменів у жовчному міхурі

Якщо ви пропускаєте ранковий сніданок, то ваш організм мимоволі починає голодувати. А постійні голодування можуть призвести до ризику виникнення каменів у жовчному міхурі. Саме тому так важливо снідати, щоб зменшити ризик виникнення неприємних захворювань, впоратися з якими можна найчастіше тільки хірургічним шляхом.

Звичайно, якщо ви не боїтеся захворіти або серйозно зашкодити власному здоров'ю, тоді продовжуйте не снідати, а заодно пропускайте і інші прийоми їжі. Повірте, результати від подібного ставлення до власного здоров'я не змусять вас чекати.

З чого почати здоровий спосіб життя?

Почніть його зі сніданку на наступний же ранок після прочитання цієї статті. Навіть якщо у вас апетиту зовсім немає, і ви ні шматочка не можете проковтнути - змусьте себе з'їсти хоча б невелику порцію каші. Якщо ви будете регулярно змушувати свій організм хоча б протягом одного тижня не пропускати сніданок, то це стане звичним, і ви самі не помітите, що почнете прокидатися з відчуттям голоду і з апетитом поглинати свій сніданок.

Сніданок - це така ж важлива звичка як чищення зубів вранці та інша гігієна, тому обов'язково привчіть до неї свій організм.

Заодно привчіть свій організм менше споживати на вечерю, і зовсім відмовтеся від нічних перекусів - це значно спростить режим дня і продовжить ваше життя. Позбувшись від нічного перекусу, ви будете відчувати голод вранці і з задоволенням снідати ситною кашею. Вибирайте для приготування каш такі крупи, в яких багато клітковини і мало жиру, можете додавати в страви шматочки фруктів або ягід, сухофрукти.

До списку новин