загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Комарі заражають українців дирофіляріозом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні реєструються випадки захворювання людей дирофіляріозом, який переносять комарі.

Дирофіляріоз - паразитарне захворювання, викликане нитковидним паразитом Dirofilaria repens. Хвороба поширюється серед домашніх тварин. Людина від тварини і тварина від людини заражається через укус комара. В організмі людини паразит досягає значних розмірів і приблизно через півроку може вирости до 30 см в довжину.

Перші симптоми зараження дирофіляріозом - хвороблива пухлина, свербіж і печіння, можливі слабкість, головний біль, підвищення температури, нудота. Паразит може мігрувати під шкірою і за добу долати до 30 см. Гельмінт може вражати різні органи - починаючи від очей і закінчуючи статевими органами.

В останні роки в світі спостерігається тенденція до різкого збільшення випадків захворювання цією хворобою. Якщо до середини XX століття було діагностовано лише кілька десятків випадків, то з 1995 по 2000 рр. було виявлено 372 нових випадки в 25 країнах світу. До 2003 року дирофіляріоз проник в 37 країн, у тому числі в СНД.

Паразит видаляється лише хірургічним шляхом. Профілактика зараження - захист від комариних укусів (спреї-репеленти, електрофумігатори, протимоскітні сітки), регулярне обстеження тварин у ветеринарів. Можна вдатися до народних засобів захисту від комарів. Комахи не переносять запах валеріани, карболової кислоти (нею досить окропити що-небудь у головах), кедрової олії, гвоздики, тютюновий дим, дим від злегка просушеної хвої ялівцю, соснових або ялинових шишок, камфори.

До списку новин