загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти рекомендують здоровим людям відмовитися від вітамінів у таблетках

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Усі люблять вітаміни, - пише на своїх сторінках британська The Guardian в матеріалі Вітаміни: Перестаньте приймати їх у таблетках, - повідомляє korrespondent.net. - Vitamin походить від латинського слова Vita, що означає «життя», а вітаміни необхідні для забезпечення десятків ключових процесів у нашому організмі. Мільйони людей впевнені, що щоденний прийом вітамінів змушує їх відчувати себе краще, а жити довше».

У статті згадуються різні дослідження, в тому числі вчених з університету Міннесоти, які були проведені в жовтні 2011 року, та які показали, що жінки, які регулярно споживали мультивітамінні комплекси, в підсумку померли швидше, ніж ті, хто цього не робив. Приблизно в той же час дослідники з клініки Клівленда виявили, що чоловіки, які приймали пігулки вітаміну Е, мали підвищений ризик розвитку раку простати.

Проблема полягає в тому, що більшість вітамінів не виробляються організмом - вони надходять ззовні або з їжею, або у вигляді дієтичних добавок. Синтетичні вітаміни, які покликані компенсувати недолік природних в раціоні харчування, як стверджується у статті, або не забезпечують такого ж ефекту, або можуть мати навіть зворотний ефект.

Але головне питання, яке порушують автори, не в тому, чи потрібні вітаміни людям, а в тому, коли і як їх вживати, щоб отримати потрібний ефект і не заподіяти шкоди.Дієтологи наполегливо рекомендують дотримуватися рекомендованої денної норми вітамінів (RDA). Цей набір вітамінів присутній у здоровій дієті, яка передбачає збалансоване вживання морської риби та морепродуктів (3-4 рази на тиждень), овочів, цільних злаків, молочних продуктів та фруктів. Прийом же дієтичних добавок з вітамінами і мінералами варто обов'язково обговорити з лікарем.

Таким чином, найбільш розумний спосіб отримання вітамінів - це здорове збалансоване харчування. У деяких випадках недолік природних вітамінів може бути компенсований за рахунок дієтичних добавок. Останні варто приймати відповідно до рекомендацій лікаря.

Існує тільки два вітаміни, які необхідно приймати в синтетичній формі людям у певні періоди життя. Це - фолієва кислота, яку повинні приймати жінки дітородного віку в кількості 400 мг на день. І вітамін В12, дефіцит якого спостерігається у більшості людей похилого віку. Щодо прийому цих вітамінів також необхідно проконсультуватися з лікарем.

До списку новин