загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прості секрети довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Східна медицина стверджує, що щасливе існування людини має п'ять проявів.

Перший - довголіття, другий - багатство, третій - здоров'я тіла і спокій духу, четвертий - любов до цнотливості й п'ятий - спокійний ухід із життя.

Довголіття не є чимось незвичайним для східних народів, скоріше, це норма життя.

Ми зібрали для читачів найцікавіші та найефективніші поради як зробити своє життя набагато довшим та здоровішим.

Подружіться з рисом, печінкою та яблуками.

Рис для японців, як відзначають засоби масової інформації, — не просто їжа. Вони вважають, що в ньому прихована одна з таємниць їхнього феноменального довголіття. Це своєрідний стрижень, на який нанизуються інші компоненти: мариновані овочі, вегетаріанський суп, смажена риба, шматочок м’яса. Під час такої трапези рис відіграє роль не тільки хліба, а й гарніру, тому, що, крім нього, до інших страв більше нічого не додається.

Експерти стверджують, що такий «хліб-гарнір» практично ідеальний, оскільки він багатий необхідними речовинами і не призводить до надлишкової маси — джерела високого тиску і серцево-судинних захворювань. Водночас у ньому досить вуглеводів для роботи зі спалювання жиру в клітинах.

Іншими словами, у будь-якій дієті обов’язково повинна бути присутня ця національна їжа японців. У 150 грамах рису жирів не більше, ніж у третині скибки білого хліба, білка — як у половині склянки молока, кальцію — як в одному помідорі, магнію — як у п’ятьох стеблинах спаржі. Список корисних складових вареного рису продовжують вітаміни групи В і Е, залізо, рослинна клітковина.

Печінка й капуста хвороб не допустять

Речовина, що називається біотин, відіграє важливу роль у формуванні й функціонуванні не тільки волосся і нігтів, а й усієї шкіри. Недостатність біотину сильніше виявляється в людей похилого віку, особливо тих, хто страждає на атеросклероз і гіпертонію.

Біотину багато в печінці: яловичій — 200 мікрограмів у 100 г печінки, свинячій — 250, у курячому жовтку — 30, в інших м’ясних продуктах істотно менше — 5—10 мікрограмів на 100 грамів. Серед рослинних продуктів біотину (у мікрограмах на 100 грамів продукту найбільше в соєвих бобах — 60, арахісі — 40, горосі й квасолі — 20, цвітній капусті — 17.

Цвітну капусту й печінку можна вважати рекордсменами за вмістом біотину серед доступних у звичайному харчуванні продуктів. Однак, якщо цвітної капусти корисно вживати побільше, то печінкою зловживати, особливо в смаженому вигляді, людям похилого віку не рекомендується, а в молочному соусі раз чи двічі на тиждень можна собі дозволити.

Щодня - по яблучку, і серце здорове

Фінські вчені 25 років терпляче займалися дослідженнями, присвяченими лікувальній цінності яблука. І, нарешті, вони дійшли висновку: флавоноїди, що містяться в яблуці, перешкоджають утворенню вільних радикалів в організмі. І ще: небезпека серцево-судинних захворювань у людей, які щодня з’їдають по яблуку, знижується на 50 відсотків.

До списку новин