загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зберегти здоров'я суглобів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Болять суглоби? Скиньте всього пару кілограмів, і ви приберете зайве навантаження на стегна, коліна, шию і спину. Зайві кілограми додаються до звичайного навантаження на ці місця, збільшуючи ризик зламати хрящ. Люди із зайвою вагою можуть також мати більш високі рівні речовин, що викликають запалення. Навіть невелике зниження ваги може допомогти. Кожні півкілограма, які ви скидаєте, знімають півтора кілограма навантаження з ваших колін.

Зміцнюйте м'язи навколо суглобів

Сильні м'язи навколо суглобів означають менше навантаження на ці суглоби. Дослідження показують, що, наприклад, слабкі стегнові м'язи, збільшують ризик остеоартриту колін. Навіть невелике збільшення сили м'язів може зменшити цей ризик. Уникайте швидких повторюваних рухів в ушкоджених суглобах.

Зміцнюйте м'язи корпусу

Як може сильний черевний прес допомогти захистити суглоби? Сильні м'язи живота і спини допомагають тримати рівновагу. Чим краще ви тримаєте рівновагу, тим менше ймовірність пошкодити суглоби під час падіння або у зв'язку з іншими травмами. Так що включіть в план щоденних тренувань вправи, які зміцнюють м'язи корпусу.

Їжте рибу для зменшення запалення

Якщо у вас біль у суглобах внаслідок ревматоїдного артриту, їжте більше риби. Жирна риба, лосось або скумбрія - хороше джерело омега-3 жирних кислот. Омега-3 допоможуть зберігати ваші суглоби здоровими, а також зменшать запалення, джерело болю в суглобах і загальної хворобливості у людей з ревматоїдним артритом. Не любите рибу? Спробуйте приймати риб'ячий жир в капсулах.

Пийте молоко, щоб зберегти кістки міцними

Кальцій і вітамін D допомагають зберігати кістки міцними. Міцні кістки запобіжать падіння, які можуть пошкодити суглоби. Молочні продукти і зелені овочі, наприклад, броколі або звичайна капуста - хороший джерело кальцію. Якщо ви не отримуєте достатньої кількості кальцію з їжею, попросіть вашого лікаря порекомендувати вітаміни.

Захистіть суглоби правильною поставою

Вставайте і сідайте прямо. Правильна постава захистить всі ваші суглоби, від шиї до колін. Один з найпростіших способів поліпшити поставу - це гуляти. Чим швидше ви йдете, тим складніше вашим м'язам утримати корпус вертикально. Також поставу покращує плавання.

Використовуйте лід при болях у суглобах

Лід - це природне і безкоштовне обезболююче. Він зупиняє біль і допомагає зняти набряк. Якщо у вас біль у суглобі, прикладіть до нього загорнутий у рушник лід або холодний компрес і потримайте близько 20 хвилин. Немає льоду або холодного компресу? Спробуйте упаковку заморожених овочів, загорнуту в рушник. Ніколи не прикладайте лід прямо до шкіри.

До списку новин