загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Захист серця: продукти, що знижують холестерин

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відкладаючись в стінках судин, що живлять головний м'яз людини, холестерин сприяє розвитку ішемічної хвороби серця: стенокардії, порушення ритму, інфаркту. Включаючи в раціон продукти, що знижують холестерин, ви попереджуєте кисневе голодування міокарда.

Оливкова олія

Оливкова олія холодного віджиму містить мононенасичені жири - замінюючи ним у раціоні насичені тваринні жири, можна знизити рівень холестерину і тригліцеридів у крові.

А поліфеноли, що містяться в оливковій олії, є сильними антиоксидантами і захищають стінки судин.

Волоські горіхи

Мононенасичені жирні кислоти знаходяться також і у волоських горіхах, що робить їх корисним замінником крекерів і чіпсів.

При проблемах з зубами горіхи краще перемелювати в блендері і вживати по 1 чайній ложці на день.

Мигдаль

Фітостерини, що містяться в мигдалі, пов'язують холестерин в кишечнику і не дають йому всмоктуватися в кров. Ось чому трохи мигдалю корисно додавати і в салати, і в другі страви, і в десерти.

У горіхах у великій кількості міститься вітамін Е - потужний антиоксидант.

Тофу

Соєвий сир - це відмінний замінник червоного м'яса для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями. При великому вмісті білка в ньому зовсім мало жиру (і той рослинний, а не тваринний) і вуглеводів.

Як будь-які соєві продукти, він знижує кількість холестерину в крові.

Ячмінь

Ячмінь багатий розчинною клітковиною, так званими B-глюканів, які мають виражену гіпохолестеринемічну дію, тобто знижують рівень холестерину в крові.

Сприяючи своєчасному насиченню, ячмінь оберігає від переїдання, а отже, і від стрибків цукру в крові.

Лляне насіння

Вживання 4 столових ложок лляного насіння в день значно знижує рівень «поганого» холестерину в крові.

Цей ефект обумовлений поєднанням корисних речовин: омега-3 жирних кислот, розчинної і нерозчинної клітковини, а також лігнанів - фітонутрієнтів, механізм дії яких зараз активно вивчається.

Рослинні масла

Соняшникова, кукурудзяна, соєва, бавовняне і арахісове масла містять речовини під назвою фітостерини. Вони утворюють з холестерином нерозчинні комплекси в кишечнику і заважають йому всмоктуватися, чим забезпечується їх антиатеросклеротичний ефект.

До списку новин