загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 рекомендацій населенню щодо збереження здоров’я в умовах спеки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до прогнозу Українського гідрометцентру, до 16 серпня на всій території України переважатиме висока температура повітря, стовпчики термометрів сягатимуть позначки +37 °С. Суттєві зміни погодних умов очікуються з 17 серпня. З метою попередження виникнення небезпечних для здоров’я та життя людини наслідків впливу високої температури повітря, Державна служба України з надзвичайних ситуацій пропонує дотримуватися таких рекомендацій:

1. На період спеки припинити проведення масових заходів для дітей (змагання, збори).

2. Люди з підвищеною чутливістю до спеки мають залишатися у прохолодних або кондиційованих приміщеннях, коли сонце перебуває у своїй найактивнішій фазі (з 12:00 до 16:00).

3. При використанні у приміщеннях вентиляторів та кондиціонерів уникайте протягів та переохолодження.

4. Рекомендується вживати збільшену кількість води та інших безалкогольних напоїв для запобігання зневодненню організму. Під час спеки людина з потом витрачає велику кількість рідини та солей через шкіру та дихальні шляхи. Для компенсації втрат рідини та мікроелементів рекомендується вживати: підсолену та мінеральну лужну воду, молочнокислі напої (знежирене молоко, молочна сироватка), соки, несолодкі відвари ягід та фруктів, зелений чай. Вживання газованих напоїв необхідно обмежити. Люди похилого віку повинні часто вживати воду, не очікуючи на появу відчуття спраги. Частіше потрібно давати воду людям, які не можуть обслуговувати себе самостійно: лежачим хворим, дітям, пацієнтам зі зниженою розумовою функцією.

5. За можливості, обмежити фізичні навантаження, особливо під відкритим сонцем та в години найбільшої спеки. Обмін тепла в організмі людини залежить від рівнів фізичної активності, акліматизації, віку та будови тіла. Необхідно знати про підвищення ризику при фізичній активності під час спекотної погоди та симптоми теплового удару.

6. У житлових та службових приміщеннях рекомендується проведення щоденного вологого прибирання.

7. У період літньої спеки потрібно обирати одяг з легких та натуральних матеріалів, носити головні убори, а також уникати тісного одягу.

8. Вживати їжу, що легко засвоюється, з багатим вмістом вітамінів та мінеральних речовин, надавати перевагу овочам та фруктам, уникати вживання алкоголю.

Дотримуючись цих нескладних рекомендацій, Ви збережете як своє здоров’я, так і здоров’я своїх близьких.

До списку новин