загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Померлих людей реально «воскресити» через добу після смерті, - вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За словами американського реаніматолога Сема Парніа людей незабаром можна буде оживити через 12 і навіть через 24 години після смерті.

Як показують останні дослідження, мозок людини не вмирає після зупинки серця. Його діяльність може тривати до трьох днів.

Це схоже на біблійну історію, коли Ісус воскресив Лазаря через чотири дні після його смерті. Щоправда, буденним це «чудо воскресіння» стане лише десь через 20 років, пише The Daily Mail.

Сем Парніа – експерт в області реаніматології. За його словами, проблема смерті людини до кінця так і не вивчена. Останні наукові відкриття засвідчили, що при правильно проведеній реанімації клітини головного мозку не відмирають через 5 хвилин після зупинки серця, як це вважалося раніше.

Він наводить як приклад випадок із півзахисником англійського «Болтона» Фабрісом Муамба, який перебував якийсь час у критичному стані в палаті інтенсивної терапії після того, як знепритомнів 17 березня 2012 року під час матчу Кубку Англії з «Тотенхемом». Серце чоловіка не билося майже 1,5 години, однак лікарі змогли повернути його до життя. На жаль, свою професійну кар’єру футболісту довелося завершити.

Цей випадок свідчить про те, що вже сьогодні при використанні спеціальних маніпуляцій і наявності необхідного устаткування людський мозок здатен жити ще кілька годин після зафіксованої смерті. Іноді цей відтинок часу може тривати доволі довго – до 72 годин.

Лікар Сем Парніа каже, що новітня технологія в реаніматології – це охолодження тіла до температури від 34 до 32 градусів за Цельсієм. У цьому стані пацієнт зможе перебувати до 24 годин. При пониженій температурі мозку потрібно менше кисню. Охолодження зупиняє процеси утворення токсичних речовин, зокрема, перекису водню. У комплексі це перешкоджає відмиранню клітин, а отже, дає медикам шанс «витягти людину з того світу».

Однак Сем Парніа підкреслює, що потрібно чітко й правильно виконувати всі реанімаційні процедури. Навіть одна маленька помилка може призвести до смерті або пошкоджень мозку, з якими людині потім доведеться жити.

Смерть – це перехід людини із живого в неживий стан. З давніх часів вона діагностувалася за відсутністю подиху й биття серця. На сьогодні даний підхід дуже застарів. 

До списку новин