загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Філіжанка ранкової кави зберігає вашу печінку здоровою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На додаток до чудового смаку та підтримки вашої уваги та зосередженості, ранкова філіжанка кави також може бути корисною для вашої печінки.

Відповідно з новим дослідженням опублікованим у журналі з гепатології, підвищене споживання кофеїну може призвести до зменшення жиру в печінці людей, що страждають від неалкогольного жирового захворювання печінки (НЖЗП). Цю хворобу діагностують у 70 відсотків людей з цукровим діабетом. Єдиним на даний момент лікуванням від НЖЗП є дієта та фізичні вправи.

Використовуючи культури клітин, автори дослідження з Національного університету Сінгапуру та Університету Дюка виявили, що кофеїн стимулює розпад ліпідів, які зберігаються в клітинах печінки, і зменшує вміст жиру у печінці мишей, яким давали корм з високим вмістом жирів. Отримані результати свідчать про те, що споживання 4 чашок кави або чаю на день може бути корисним для запобігання прогресу НЖЗП у людському організмі, як стверджують дослідники.

«Це перше детальне вивчення механізму дії кофеїну на ліпіди у тканинах печінки. Досягнені результати є дуже цікавими», - сказав автор дослідження Пол Єн з програми вивчення серцево-судинних порушень та порушень обмінних процесів у медичній школі Дюка в Сингапурі. «Кава і чай - загальновживані продукти, і точка зору, що вони можуть мати лікувальні властивості, є надзвичайно інформативною, особливо тому, що ці напої мають репутацію шкідливих для здоров'я.

Дослідники зазначають, що ліки з властивостями подібними кофеїну можуть бути розроблені для забезпечення бажаного ефекту на печінку, але без побічних ефектів, викликаних цією речовиною. Вони також додали, що кофеїн може мати іншу, нам ще невідому, користь, яка може бути досліджена у майбутньому.

У той час, як дослідження Дюка стверджує, що чотири філіжанки кави на день може давати переваги, результати іншого дослідження, опубліковані минулого тижня в часописі клініки Майо, виявили, що більш ніж 28 чашок кави на тиждень, або чотири чашки на день, стоять у тісному звязку з підвищеним рівнем смертності.

У цьому дослідженні команда дослідників з США та Великобританії виявили, що молоді чоловіки, які випивали понад 28 чашок кави на тиждень, наражали себе на збільшення до 56 відсотків ризику смертності, викликаної різноманітними причинами. Молоді жінки, які випивали понад 28 чашок кави наражали себе на ризик передчасної смертності, підвищений більш ніж у два рази.

«Цей результат дивує, - сказав епідеміолог з Гарвардської школи громадського здоров'я Роб Ван Дам, - оскільки результати іншої серії досліджень чоловіків та жінок США висувають теорію, що споживання кави пов'язане з дещо нижчим ризиком передчасної смертності».

«Люди похилого віку, після 55 років, не відчували негативного впливу від значної кількості випитої кави», - сказав співавтор дослідження, лікар-кардіолог інституту серця і судин імені Іоанна Очснера  в Новому Орлеані доктор Чіп Лейві.

У дослідженні взяли участь понад 40000 осіб, що зареєструвалися для довгострокового обстеження, проведеного між 1971 і 2002 роками. Вчені спостерігали за пацієнтами протягом 17 років, але про споживання кави їх запитували лише раз. На думку Ван Дама, дослідження, мабуть, не достатньо вивчило ризики передчасної смертності, пов'язані з курінням, оскільки споживання кави і куріння були тісно пов'язані у 1970-х і 1980-х роках, коли це дослідження було розпочато.

Гарвардський епідеміолог припустив, що любителі кави мусять просто прислухатися до свого організму, щоб визначити, чи вони не споживають надто велику кількість кофеїну.

«Якщо люди вважають, що вони відчувають шкідливі симптоми від споживання надто великої кількості кофеїну, такі як труднощі зі сном або надмірне збудження, - сказав Ван Дам, - вони повинні зменшити його вживання».

Переклад з англійської.

 Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин