загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Споживання винограду може покращити ваше здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо ви регулярно їсте виноград, то, імовірно, ви здоровіші, ніж люди, які його не вживають. Нове дослідницьке спостереження, опубліковане в журналі “Journal of Food Science”, довело наявність взаємозв'язку між споживанням винограду, в тому числі свіжого винограду, родзинок і 100% виноградного соку, та оздоровчим ефектом харчування і споживанням поживних речовин.

Аналізуючи дієти понад 221,800 дітей та дорослих, використовуючи дані з  експертного дослідження 2003-2008 років, присвяченого національному здоров'ю і харчуванню, дослідники виявили, що люди, які вживають виноград і продукти з нього, підвищили в організмі рівень вітаміну А, С, вітаміну В6, клітковини, кальцію та калію.

Було доведено, що ті, хто їв виноград, вживали і більшу кількість інших овочів, фруктів, продуктів з цільного зерна, горіхів та насіння, ніж ті, хто не їв виноград та продукти з нього. Крім того, вони також споживали менше додаткового цукру, загальних жирів, жирів з високим вмістом насичених жирних кислот і холестерину. Жан Марі Петьє, виконавчий директор Національного інституту винограду і вина заявив, що це встановлює міцніший зв'язок між виноградом і здоровим харчуванням, що є доброю новиною для споживачів: «Виноград, родзинки і 100% виноградний сік  - це ті продукти, які подобаються людям, а результати дослідження додають ще одну сторінку до історії про виноград і здоров'я».

Виноград є частиною сімейства ягід, які людство споживає в їжу вже понад 2000 років. Порція винограду, тобто три чверті склянки (червоний, зелений або чорний), надає 90 калорій, в загальному 23 г вуглеводів, 1 г клітковини і 20 г цукру. Порція родзинок (одна четверта склянки) забезпечує 120 калоріями, 1 г білка, 32 г вуглеводів, 2 г рослинних волокон, і 24 г цукру. У порції (200мл) 100 відсоткового виноградного соку міститься 150 калорій, 1 г білка, 37 г вуглеводів, і 36 г цукру.

Виноград, родзинки, та виноградний сік також містять широкий спектр поліфенолів, які можуть дати позитивні результати здоров'ю. Біомедичний ефект від споживання продуктів з винограду нещодавно було переглянуто, до нього включено його моделюючу ендотеліальну функцію, що затримує окислення ліпопротеїнів з низькою щільністю (ЛПНЩ), знижує артеріальний тиск, а також знижує негативний вплив окисного стресу, і поряд з цим має сприятливий вплив на імунні маркери і когнітивні здібності.

Режим харчування, засвідчений споживачами винограду в цьому дослідженні, схожий на режим, рекомендований існуючими дієтичними рекомендаціями, які передбачають збільшення споживання фруктів та овочів, особливо темно-зелених та помаранчевих овочів, а також зниження прийому натрію, жиру, додаткового цукру, калорій з твердих жирів. Споживання фруктів завжди асоціювалося зі здоровим режимом харчування. Значно більш високі результати у індексі здорового харчування за 2005 рік  асоціювалися, наприклад, зі споживанням дітьми 100 відсоткового натурального соку та споживанням дорослими сухофруктів.

Виноград - це основна, характерна для Америки, культура. Національний інститут винограду і вина фокусується на наукових дослідженнях і розбудові, для того, щоб зміцнити індустрії, пов'язані з виноградом і  продуктами його переробки в партнерстві з науковцями та урядом.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

  

До списку новин