загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американські вчені дізналися, чому люди в старості стають забудькуватими

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські вчені з'ясували причину підвищеної забудькуватості у літньому віці.

Як показали досліди на мишах, це пов'язано з низьким рівнем білка в головному мозку, відповідального за збереження пам'яті.

Фахівці сподіваються, що їхнє відкриття сприятиме розробці нових методів лікування, що рятують від забудькуватості в літньому віці (прояв хвороби Альцгеймера). У ході роботи співробітники медичного центру при Колумбійському університеті проаналізували головний мозок восьми осіб, які померли у віці 22-88 років. Результати дослідження вчених опубліковані в журналі Science Translational Medicin.

У результаті фахівці виявили 17 генів, активність яких змінювалася з віком. Один з них містив інструкції з вироблення протеїну RbAp48, активність якого знижувалася з віком. Генетично модифіковані молоді миші мали низький рівень даного протеїну, такий же, як і у старих, які показали погані результати в тестах на пам'ять. Підвищивши активність RbAp48 у старих мишей, вченим вдалося не тільки зупинити зниження пам'яті, а й поліпшити її.

"Той факт, що нам вдалося впоратися з віковою втратою пам'яті у мишей, вельми обнадіює. Принаймні стало зрозуміло, що даний протеїн є ключовим фактором, і це означає, що вікова втрата пам'яті пов'язана з функціональною зміною нейронів. Однак, на відміну від хвороби Альцгеймера, у жертв не спостерігається значна втрата нейронів", - коментує один з авторів роботи Ерік Кандел.

Раніше вчені довели, що регулярне вживання гарячого шоколаду або какао покращує пам'ять у людей похилого віку. Згідно з дослідженням учених Гарвардського університету, дві чашки какао в день поліпшать кровообіг мозку вже через місяць.

До списку новин