загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Імунну систему можна примусити боротися з раком

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські дослідники виявили спосіб, яким можна змусити імунну систему людини боротися з раком.

Імунна система збалансована таким чином, щоб атакувати агресорів стосовно конкретного організму, однак не зачіпати його власні тканини. Досліди, проведені на тваринах, показали, що зміна цього балансу може стати шляхом до відкриття нових ліків проти раку, повідомили вчені із філадельфійської дитячої лікарні.

Результати досліджень американських медиків були опубліковані у журналі Nature Medicine.

Переключення імунної системи на боротьбу з тканинами власного організму може стати причиною багатьох хвороб – наприклад, цукрового діабету 1 типу та розсіяного склерозу.

Нова протиракова імунотерапія

Вчені уже досліджували регуляторні Т-лімфоцити, також відомі як Treg-клітини, у рамках пошуків шляхів боротьби з раком та автоімунними захворюваннями. Вони є частиною імунної системи, які зазвичай відіграють роль стримуючого фактору, який не дає імунній системі атакувати тканини організму.

Дослідники намагалися порушили функції Treg-клітин, «знімаючи гальма» з імунної системи, аби вона могла атакувати ракові клітини.

«Ми повинні були знайти, як послабити функції Treg-клітин таким чином, щоб водночас зробити можливою протипухлинну активність і запобігти автоімунній реакції».

доктор Вейн Хенкок

Дослідники спостерігали за мишами, в організмі яких не вистачало речовини, яка забезпечує ефективне функціонування Treg-клітин. Іншій групі нормальних мишей вводили препарат, який призводив до такого самого ефекту.

Виявилося, що у обох випадках зміни в імунній системі зупиняли ріст ракових пухлин у легенях мишей.

«Це справді відкриває шлях до потенційно розповсюдженої, нової протиракової імунотерапії».

доктор Вейн Хенкок

Однак до реального лікування ракових хворих цим методом ще дуже далеко. Для того, щоб взнати, чи можна впливати на дію імунної системи в організмі людини, потрібно проводити подальші дослідження, і тільки згодом наступить черга клінічних випробувань.

«Направлення сили нашої імунної системи проти раку – це перспективна галузь досліджень. Над цим працюють вчені з усього світу».

доктор Емма Сміт, Cancer Research UK

«Ці дослідження роблять ще один крок до створення нових ліків, які діятимуть саме таким чином. Однак розробка перебуває на ранній стадії, тож ми ще не знаємо, чи буде вона ефективною та безпечною для людей».

доктор Емма Сміт, Cancer Research UK

До списку новин