загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Очі виявились важливішими за вуха при сприйнятті мови людини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зорові галюцинації виявились дійсно здатні спотворити сприйняття людиною звуків і змінювати їх на абсолютно інші елементи мови, що свідчить про те, що очі в рівній мірі важливі для сприйняття слів, як і вуха, заявляють біологи з Університету Юти в Солт-Лейк-Сіті (США) в статті, опублікованій в журналі PLoS One.

Дослідники дійшли такого висновку, намагаючись розкрити причини ефекту, відкритого близько 50 років тому шотландським психологом Гарі Макгурком. Він помітив, що людина починає спиратися на візуальне сприйняття інформації в тому випадку, якщо звук і зображення на телевізійній картинці не збігаються.

Автори статті підтвердили існування цього феномену і знайшли механізм його появи, простеживши за активністю мозку чотирьох добровольців-епілептиків, в череп яких були імплантовані електроди.

Суть дослідження полягала в тому, що добровольці переглядали фрагменти відео, в яких звук не збігався з тим, що насправді вимовляли люди. Мозок відповідно реагував на це, і люди завжди помічали, що насправді говорили інші, не дивлячись на невідповідну звукову доріжку.

До списку новин