загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від неякісного освітлення українці впадають у депресію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тільки 35 % працюючих жителів мегаполісів України повністю задоволені тим, наскільки достатнє і рівномірне штучне освітлення їх робочого місця. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Gfk Ukraine.

Як зазначають респонденти, погане освітлення на роботі провокує у них стомлюваність і сонливість, знижує уважність і здатність зосередитися. При цьому жінки частіше скаржаться на недоліки освітлення і  більше піддаються впливу його негативних наслідків. Говорячи про можливі або потрібні зміни, лише 17 % опитаних вважають, що їхнє робоче місце освітлене настільки добре, що в його реорганізації немає необхідності. Трохи менше третини (28 %) готові виступити ініціаторами, а більше 40 % респондентів готові підтримати ініціативу щодо поліпшення освітлення.

«Погане освітлення на робочому місці, де людина проводить 6-8 годин на добу, дійсно, призводить до зниження концентрації уваги, занадто швидкої стомлюваності. Крім того, з настанням осінньо-зимового періоду виникає дефіцит природного світла. Недостатнє освітлення в цей період часто призводить до ряду психологічних проблем: хронічної втоми, стресів, депресії. Брак світла в окремих випадках може викликати й більш серйозні захворювання», – підтверджує висновки дослідження лікар-гігієніст, директор Київського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України Віктор Ляшко.

До списку новин