загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як визначити: грип, застуда або ГРВІ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На вулиці осінь, початок як повноцінно робочого, так і навчального року. Тому на перше місце ми ставимо не власне здоров'я , а безліч важливих і невідкладних справ. Адже проста застуда може призвести до ускладнень, таких як важкий бронхіт, пневмонія та ін. У такому випадку без серйозного лікування просто не обійтися.

Пропонуємо розібратися, через що зазвичай виникає нездужання. Найбільш часті захворювання , звані в народі застудою , це грип та ГРВІ ( гостра респіраторна вірусна інфекція). Ці захворювання мають схожі симптоми , проте протікають по- різному і можуть призводити до різних наслідків .

ГРВІ зазвичай починається з легкого нездужання , підкріплюється закладенням носа і нежиттю , кашлем ( в основному сухим на самому початку , а потім вологим ) , почервонінням , болями і першінням в горлі . Саме ГРВІ люди зазвичай намагаються перенести на ногах , оскільки захворювання протікає досить плавно без особливих погіршень стану , а температура тіла звичайно не піднімається вище 38-38,5 градусів.

Одужуючи , людина зазвичай швидко і без всяких наслідків повертається до повноцінного життя , не страждаючи від астенічного синдрому ( погіршення працездатності і слабкість після хвороби).

ГРВІ та грип складають близько 95 % інфекційних захворювань , якими люди хворіють у всьому світі.

Взагалі грип - це різновид ГРВІ , проте захворювання віднесли до окремої групи . У першу чергу , зроблено це з причини поширеності грипу та його здатності викликати не тільки епідемії , а й пандемії. Крім того , вірус грипу дуже мінливий і викликає найсерйозніші наслідки з усіх існуючих ГРВІ - іноді навіть летальний результат.

Грип зазвичай виникає дуже різко і без всяких попереджень. При захворюванні середнього ступеня тяжкості у людини в лічені години підскакує температура , іноді до 40 градусів і більше , і зберігається на цьому рівні протягом декількох днів. Слизові оболонки очей червоніють , з'являється світлобоязнь ( важко дивитися на світло ) . Організм реагує на інтоксикацію проявом слабкості і сонливості , головних болів, зазвичай локалізуються в зоні скронь і очей , ломота в суглобах і м'язах , ознобом . Вірогідні ясенні і носові кровотечі.

Грип від ГРВІ відрізняється тим , що кашель і нежить з'являються зазвичай не відразу , а на другий- третій день після того , як самопочуття хворого погіршився. Як правило , гострий період триває 4-5 днів. Вірус вражає верхні дихальні шляхи , нерідко викликаючи тонзиліт , трахеїт або бронхіт .

Грипу властивий досить тривалий період відновлення після хвороби - до двох тижнів. У клінічно здорових людей зберігається апатія , слабкість , поганий апетит . Імунна система в цей час ослаблена і організм піддається атакам мікробів. Коли таке відбувається , захворювання протікає складніше , ніж у перший раз . Хвороба складніше переносити літнім людям і малюкам , а також тим , хто страждає від хронічних захворювань дихальних органів.

Відвідайте лікаря!

Грип та ГРВІ можна вилікувати , не вдаючись до лікарського втручання , проте розраховувати на «авось » у справі, що стосується здоров'я , це як грати в російську рулетку. Може й пощастить , а може ні ... Таким чином , помітивши перші ж симптоми хвороби , краще залишити всі справи і сходити до лікаря. Фахівець встановить точний діагноз і пропише лікування на підставі вашого стану.

До списку новин