загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені знайшли ген, який робить людину нечутливою до болю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Група дослідників з Німеччини виявила ген, чия мутація робить людей нечутливими до болю, пише видання Nature Genetics.

Нечутливість до болю призводить до підвищеного травматизму

Вчені з Йенского університету на чолі з Інго Куртом дослідили феномен вродженої нечутливості до болю - рідкісного захворювання, при якому люди не відчувають болю, і, як наслідок, отримують опіки і переломи і легко завдають собі рани, які повільно загоюються.

Дослідники проаналізували геноми двох здорових німецьких батьків та їхньої дочки, у якої лікарі діагностували вроджену нечутливість до болю. У дитини була виявлена мутація в гені SCN11A, який кодує іонні канали в рецепторах, що передають больові відчуття з периферичної в центральну нервову систему.

Пізніше, дослідивши ще 58 подібних випадків, учені виявили таку ж мутацію. Симптоми в обох носіїв пошкодженого гена були однакові: крім нездатності відчувати біль, у них були слабші, ніж у здорових людей, м'язи, сповільнено моторний розвиток, були проблеми з травленням.

При цьому в м'язових тканинах і тканинах шлунково-кишкового тракту в хворих не було виявлено пошкоджень самих нервових волокон. На розумовий розвиток мутація також не впливала.

Свої результати вчені перевірили на мишах, у яких "відключили" аналогічний ген. Такі тварини були менш чутливі до болю, а частина з них, подібно людям, завдавала собі з необережності травми.

Раніше американські вчені виявили, що хронічний біль можна полегшити за допомогою процедури кріонейролізіса, що використовує крихітні кульки льоду.

До списку новин