загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Черкащани можуть отримати безкоштовне лікування в перші години після інфаркту міокарда

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні громадськість відзначає Всесвітній День серця. Цього дня медики усього світу намагаються збільшити усвідомлення в суспільстві небезпеки епідемії серцево-судинних захворювань та провести масові профілактичні заходи щодо них.

Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

За підтримки міської ради з 2008 року в Черкасах діє програма з проведення раннього (догоспітального) тромболізису – тобто жителі мають можливість безкоштовно отримати найефективніше та найсучасніше медикаментозне лікування в перші години після виникнення інфаркту міокарда, яке здійснює бригада швидкої медичної допомоги.

Особливої уваги заслуговує створений в Черкасах обласний кардіологічний центр, що є одним із найкращих в Україні, де впроваджені найбільш сучасні ефективні методи лікування інфаркту міокарда та інших хвороб.

Утім, не лише від медиків залежить успішна боротьба з недугами. Кожна людина може значно знизити власний серцево-судинний ризик, якщо знатиме основні фактори, що впливають на нього. У стислому переліку рекомендацій від Європейської спілки кардіологів зазначено:

0 – відмова від паління

3 – км необхідно проходити щодня

5 – порцій овочів повинен включати щоденний раціон

140 – нормальний рівень систолічного артеріального тиску

5 – нормальний рівень загального холестерину в крові

3 – нормальна кількість «шкідливого» холестерину

0 – відсутність ожиріння та цукрового діабету

Про початок інфаркту міокарду може свідчити поява сильного стискаючого або пекучого болю в грудях, тривалістю більше 15-20 хвилин, оніміння рук (частіше лівої), поширення болю на шию, нижню щелепу або між лопатковий простір, різка загальна слабкість, холодний піт, сильне серцебиття.

У такому разі необхідно негайно прийняти нітрогліцерин та 300 мг аспірину та викликати швидку. Часто поява серцево-судинних ускладнень пов’язана з артеріальною гіпертензією.

Довідково. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я нині серцеві хвороби посідають перше місце серед всіх причин смертності. Ця тенденція однакова для всіх країн світу, але є особливо актуальною для України – страждає 58,4% населення, а це 26,5 мільйонів осіб.

Станом на 1 січня 2012 року в Україні зареєстровано понад 12 мільйонів хворих на артеріальну гіпертензію, тобто більше третини дорослого населення. З огляду на це, з 2012 року в нашій країні започатковано пілотний проект, який передбачає державне відшкодування коштів, витрачених на купівлю певних ліків, що знижують тиск (гіпотензивних препаратів).

До списку новин