загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені розповіли, як прожити більше 100 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Все геніальне - просто.

Виявляється, щоб подовжити життя та прожити більше 100 років, достатньо частіше їсти здорову їжу, робити хоч якісь фізичні вправи та знаходити час, аби зайнятися собою. Навчитися вести здоровий спосіб життя легко, якщо робити це поступово.

Вчені склали список з 10 найефективніший правил, які допоможуть прожити значно довше.

Десять порад опублікували на Independent:

1. Не забувайте про буряк

Як би дивно це не звучало, буряк може стати секретною зброєю в боротьбі з підвищеним тиском. Саме гіпертонія - головна причина серцево-судинних захворювань, інфарктів і, відповідно, передчасної смерті.

2. Позбавтеся від телевізора

Як встановлено, люди за своє життя проводять на дивані в середньому 10-15 років - половину з них перед телевізором. Фахівці радять краще вирубати "ящик" і зайнятися чимось корисним для здоров'я.

3. Відмовтеся від печива

Група дослідників із Сінгапурського університету нещодавно встановила, що запах шоколадного печива в крамниці може змусити жінку витратитися на непотрібний їй одяг. Цей аромат активує в мозку ділянку, яка вимагає негайної винагороди. Отже краще відмовитися від печива зовсім.

4. Обійми як спосіб зміцнити здоров'я

Обійняти партнера - означає не просто виявити душевні взаємини, але й захистити серце. Дослідження, проведене Університетом Північної Кароліни 2005 року, встановило, що, обійнявши улюблену людину хоч би на 20 секунд, ви знижуєте кров'яний тиск і рівень котизолу - гормону стресу.

5. Споживайте менше солі

Щодня ми з'їдаємо близько 9,5 грамів солі, проте надлишок солі здатний підвищувати кров'яний тиск і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань.

6. Гуляйте в сонячну погоду

Щоб отримати заряд здоров'я від природи, вийдіть надвір сонячного дня. Сонячні промені, потрапляючи на шкіру, дозволяють вашому організму виробляти вітамін D, який допомагає в боротьбі з серцевими захворюваннями, депресією, остеопорозом і навіть з деякими видами раку.

7. Не забувайте про овочі та фрукти

Наймасштабніше дослідження, присвячене зв'язку харчування з раковими захворюваннями (його провела європейська організація EPIC), встановило, що якщо з'їдати щодня всього на одну порцію фруктів і овочів більше, то ви можете знизити ризик ранньої смерті від будь-яких причин на 20%.

8. Основні принципи продовження життя

Аби продовжити своє життя на 14 років, досить керуватися чотирма простими принципами: не паліть, регулярно робіть вправи, пийте в міру і з'їдайте п'ять порцій фруктів і овочів щодня. Якщо вибирати щось одне з перерахованого, то відмовтеся від куріння.

9. Більше ходіть

Аби контролювати свою вагу, досить робити 10 тисяч кроків на день, вважали фахівці раніше. Проте нещодавнє міжнародне дослідження встановило, що жінкам у віці до 40 років і чоловікам у віці до 50 потрібно щодня робити 12 тисяч кроків, щоб розтрусити жирок. Переконатися, що ви виконуєте поставлене завдання, допоможе крокомір.

10. Сміх - кращі ліки

За даними досліджень, оптимісти рідше стикаються з такими проблемами, як серцево-судинні захворювання.

До списку новин