загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Учені знайшли ген, який здатен захистити людину від СНІДу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Команда дослідників з Королівського коледжу Лондона (Велика Британія) вперше виявила ген , потенційно здатний захистити організм від вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ).

Білок, який кодується геном MX2, як встановили автори дослідження , ефективно пригнічує здатність вже потрапившого у кров вірусу до реплікації , а також включає біологічний механізм стійкості до ВІЛ , що дає надію на появу в майбутньому нового нетоксичного методу терапії, викликаканого вірусом синдрому набутого імунодефіциту (СНІДу ) , заснованого на активізації власних захисних сил організму. Робота опублікована 18 вересня в журналі Nature.

Проводячи лабораторні експерименти на двох лініях лейкоцитів , в одній з яких ген MX2 був активований , а в іншій - " вимкнений" , автори виявили , що в першому випадку однойменний білок, що  кодується геном повністю блокував здатність вірусу , вже проникшого у клітину , до реплікації , завдяки зв'язуванню з ключовим білком вірусної оболонки і придушенню процесу самозбірки вірусних частинок. У тих клітинах , де ген MX2 був не активний , вірус успішно реплікувався і поширювався .

Крім того , як виявилося , білок MX2 запускає в клітинах синтез альфа - інтерферону , що робить їх стійкими до ВІЛ.

"До цих пір ми дуже мало знали про гені MX2 , однак тепер нам відкрилася його захисна антивірусна функція і здатність бити в найбільш вразливу точку життєвого циклу вірусу , - зазначив провідний автор роботи професор Майк Мелім ( Mike Malim ) . - Це відкриває нові можливості по розробці методів нетоксичної терапії " .

На думку Меліма , надалі може бути два шляхи - створити речовину , що імітує функції білка MX2 або ж препарат , що активує ген MX2 .

" Розробка ліків , стимулюючих захисні сили організму , дуже важлива , оскільки відбувається запуск природних процесів , а крім того , виключається проблема розвитку резистентності до препаратів " , - підкреслив Мелім .

До списку новин