загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

50+ жінки живуть довше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середня тривалість життя жінок віком 50 років і старші суттєво поліпшилась за останні 20 - 30 років для тих з нас, хто мешкає у розвинених країнах, згідно з даними дослідження, опублікованого в бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2 вересня 2013 року. Як це не сумно, однак, наші сестри в менш розвинутих країнах не мають таких же показників.

Причина подібного розриву полягає в тому, що заходи, котрі вжили у розвинених країнах для профілактики неінфекційних хвороб - провідних причин смертності у світі - виявились успішними. Дослідження ВООЗ, в одній зі збірок статей у спеціальному випуску журналу, присвяченого здоров'ю жінок переважно дітородного віку, з'ясували, що основною причиною смертності жінок у віці від 50 років і старше у всьому світі є серцево-судинні захворювання і рак, однак, в країнах, що розвиваються, смерть забирає людей у більш ранньому віці.

У звіті видавців зазначається, що за останні два-три десятиліття розвинені країни вжили заходів для вирішення подібних захворювань, і результати це підтверджують. За даними дослідження ВООЗ, вже менше жінок у віці від 50 років помирають у цих країнах від хвороб серця, інсульту, цукрового діабету, ніж це було 30 років тому, і ці заходи для поліпшення стану здоров'я найбільшою мірою вплинули на збільшення тривалості жіночого життя у віці від 50 років.

У той час, як захворюваність на рак молочної залози за той же 30-річний період загалом збільшилася, кількість смертей від раку грудей та шийки матки серед літніх жінок стала меншою за рахунок ранньої діагностики та своєчасного лікування.

Як показали дослідження, між 1970 і 2010 роками жіноча смертність викликана серцево-судинними захворюваннями і діабетом знизилась у цій віковій групі в 11 благополучних країнах в середньому на 66%. Серед них: Сполучені Штати Америки, Чилі, Франція, Німеччина, Греція, Японія, Нова Зеландія, Мексика, Польща, Російська Федерація, Великобританія.

'Ми знаємо, що заходи, запропоновані в ВООЗ стосовно плану дій з профілактики неінфекційних захворювань на 2013-2020 роки, є ефективним для зниження рівня смертності та захворювань неінфекційними хворобами. Це дослідження підкреслює, як важливо для всіх країн прийняти глобальний план дій і реалізувати його на практиці", - сказав д-р Олег Честнов, помічник Генерального директора у справах неінфекційних захворювань і душевного здоров'я.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин