загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зайві кілограми = довголіття пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо в 50 років ви маєте кілька зайвих кілограмів, але вам вдається не додавати у вазі з плином часу, ви можете прожити довше, ніж люди з нормальною вагою такого ж віку. Загальнонаціональне дослідження проведене в Університеті штату Огайо і опубліковане в американському журналі епідеміології виявили, що людям, які мали трохи зайвої ваги у 50+, але підтримували свою вагу відносно стабільною, було більш притаманно прожити протягом наступних 16 років. Вони мали кращі показники виживаності, ніж люди у здоровому ваговому діапазоні чия вага трішки збільшилася, але перебували в межах норми.

З іншого боку, ті, хто розпочав свій пенсійний вік з сильним ожирінням і чия вага продовжувала збільшуватися, мали найбільше шансів померти в цей період. Загалом, за ствердженням провідного автора Чжена, результати дослідження говорять про те, що близько 7,2 відсотків смертей серед повних людей віком після 51 року були спровоковані збільшенням ваги, принаймні у покоління, яке вивчалося у цьому дослідженні.

«Ви можете дізнатися більше про ризик смертності серед літніх людей , спостерігаючи за тим, як змінюється їхня вага у певний час» - впевнені дослідники.

Чому трішки зайвої ваги захищає людей похилого віку? «Це, можливо, тому, що населення похилого віку має більшу схильність захворіти на хвороби, особливо рак, які спричиняють небезпечну втрату ваги», - сказав Чжен. - У цьому випадку невелика кількість зайвої ваги може забезпечити захист від дефіциту поживних речовин і енергії, метаболічних стресів, появи виснаження і слабкості, втрати м'язової і кісткової щільності, викликаних хронічними захворюваннями».

Втім, Чжен застеріг, що ці результати стосуються лише людей віком понад 50 років. У його попередньому дослідженні, опублікованому в "Social Science & Medicin" говориться про те, що зайва вага не може бути корисною для молодих людей. Молоді люди не схильні хворіти багатьма хворобами, які турбують літніх, що є однією з причин, чому зайва вага не корисна для молоді.

«Наші інші дослідження засвідчили, що ожиріння має негативний вплив на здоров'я молодих людей більше, ніж на людей похилого віку. Тому молодим людям не варто думати, що зайва вага для них нешкідлива», - сказав науковець.

Дослідники використовували дані з дослідження, присвяченого охороні здоров'я та людям пенсійного віку, за допомогою національно репрезентативного опитування американців, що народилися між 1931 і 1941 рр... Це дослідження проаналізували 9,538 респондентів, які були віком від 51 до 61 на момент, коли дослідження почалося (в 1992 році). Кожні два роки у них повторно брали інтерв'ю до 2008 року, в результаті чого дослідники мали у розпорядженні інформацію про те, як змінювався їхній індекс маси тіла (ІМТ) на момент кожного інтерв'ю, і інформацію про смертність в будь-який момент перед груднем 2009 року.

Чжен наголосив, що основним висновком для всіх, включаючи людей похилого віку, є те, що поступове збільшення ваги, особливо, якщо ви страждає на ожиріння, може бути небезпечними для здоров'я. «Продовжуючи додавати в вазі ви можете зменшити вашу тривалість життя», - наголосив дослідник.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин