загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уникайте недостатнього рівня гігієни постелі - чистіть постільну білизну та матраци по справжньому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При домашньому догляді за хворим або у випадках нетримання сечі гігієна постелі стає ще більш важливим, ніж це було дотепер. Як насправді чистити матраци і піклуватися про постійно чистий стан білизни, ви дізнаєтеся тут.

Приблизно третю частину нашого дорогоцінного часу ми проводимо у сні або відпочиваючи на нашому ліжку. Це також є позитивним моментом, оскільки ми всі знаємо, що сон - це необхідна умова для здорового життя. Тіло потребує сну для того, щоб мати можливість відновитися, для того, щоб залишатися у хорошій формі та продуктивним і бути спроможним оптимально опрацювати враження, накопичені протягом цілого дня. Експерименти показують, що безсоння, як і недостатня кількість сну, може мати серйозні наслідки, такі, наприклад, як марево, почервоніння очей, важкі повіки, болі в кінцівках, тремтіння і вплив на чутливість рук та ніг. Тому найкраще піти поспати! Однак слід прийняти до уваги, що ви помиляєтеся, якщо гадаєте, що ви єдині, хто вечором полюбляє зручно вмоститися під теплою ковдрою. Разом з вами умощуються іще й кліщі. Тому ретельна гігієна у спальні - це альфа і омега, особливо тоді, коли ви доглядаєте вдома за рідною людиною, яка більшість часу проводить в ліжку.

Зміна простирадла і постільної білизни - як часто?

Під час нашого нічного перебування у сні, наш організм продукує приблизно 1 – 1,5 літра поту. Потовиділення відбувається як власне через пори шкіри, так і через шкіру голови. Таким чином простирадла і постільна білизна загалом змушені цю рідину повністю поглинати і відводити. Чим більше ви потієте, тим частіше слід міняти постільну білизну. Відмерлі частинки шкіри у поєднанні з теплим і вологим середовищем є, власне кажучи, найкращим середовищем для кліщів. Після двох або трьох днів використання постільна білизна вичерпує свою здатність вбирати вологу.

·   Прати постіль найкраще при 60 градусах.

· Не забувайте також про піжаму або нічну сорочку. Міняйте піжаму через кілька днів, а якщо є така необхідність, то і щоденно.

· Вже при купівлі постільної білизни звертайте увагу на те, чи вона виготовлена з “дихаючої” та повітропроникної тканини.

·  Кожен ранок ретельно витрушуйте  подушки та простирадла, якщо можливо, то на свіжому повітрі.

·  Залишайте покривало відкритим. Покривала виглядають досить таки гарно, але призводять до того, що подушки та одіяла не можуть добре висохнути і провітритися.

 

Регулярний догляд за матрацом - обов'язок при дотриманні гігієни ліжка

 

Так само, як подушки та одіяла, кожен ранок слід провітрювати матраци. Для цього слід просто зняти постільну білизну з ліжка та витрясти їх, або, як найоптимальніший варіант, на короткий період вивісити з вікна. При кожній заміні постільної білизни повертайте матрац, мається на увазі почергово міняйте верхню частину з нижньою. Цими заходами запобігатимете утворенню плісняви.

Для того, щоб почистити матрац, можна користуватися  як пилососом, так і м'якою щіткою. У найкращому випадку можна зняти наматрацник, який також можна попрати у пральній машинці. Щоб позбутися стійких плям, використовуйте наступні рекомендації:

Розрихлювач тіста від кров'яних плям на матрацах

 

Кров'яні плями не є чимось, чого слід соромитися, адже таке може трапитись з кожним. Негігієнічними вони являтимуться лише у тому випадку, якщо їх ретельно не видалити. Найкраще відреагувати негайно, щоб видалити пляму. Намочіть пляму, щоб кров не могла засохнути. Важливо: використовуйте холодну воду! Посипте відразу трішки розрихлювача на свіжу пляму і залиште для взаємодії (приблизно 30 хв.) Після цього визбирайте його за допомогою пилосмоку, а рештки почистіть щіткою з холодною водою. Той, хто хоче бути цілковито впевненим, може розприскати також дезінфекційний спрей для текстилю, призначений для житлових кімнат.

Плями від сечі на матраці - допоможе кислота!

 

Не лише старече нетримання, але й нічні напади кашлю можуть призвести до того, що на матраці з'явиться сеча. Тут стане в пригоді дія лимонної кислоти та оцту. Змочіть пляму від сечі обома речовинами і залиште, щоб вони почали реагувати. Оцет використовуйте лише для білих тканин! Після того як пляма висохне, залишки можна зіскребти або зчистити щіткою.

Швидко чистимо плями від кави

 

Також плями від кави можуть потрапити на матрац. Ті, хто змушений довго дотримуватися постільного режиму, споживає на ньому їжу, і після випадкового поштовху кружкою могли вилити трішки кави. Не застосовуйте тут багато хімії і просто змочіть пляму звичайною водопровідною водою (теплуватою). Так само корисною може бути мінеральна вода. Але тут діючою речовиною є вугільна кислота. Завдяки мінеральній воді пляма розчиняється і залишки можна витерти кухонним рушничком.

Зрештою: Після 7 - 10 років використання буде необхідним новий матрац!

 

Дбаючи про гігієну ліжка, ви продовжуєте  строк служби матраца

 

Для того, щоб уникнути появи вищеназваних плям на матраці в подальшому, існує ряд можливостей застосувати гігієнічні профілактичні заходи.

1.  Дайте матрацові  доступ до повітря Матрацові потрібне повітря, щоб дихати, хоч це і звучить навіть трішки комічно. Тому ніколи не кладіть матрац на підлогу, щоб запобігти утворенню плісняви!  У вас знаходиться під ліжком ящик для постільної  білизни? Витягуйте його без вагань принаймні на кілька годин. Таким чином матрац зможе провітрюватися також знизу.

2.  Використовуйте також наматрацники, стійкі до кипятіння. Більшість  наматрацників можна зняти, а тому вони є придатними для прання, хоча і їх натягування є досить таки справою важкою. Простіша справа - зі спеціальним наматрацником. Він фіксується виключно чотирма гумовими петлями за край матрацу і забезпечує оптимальний захист. Але  при купівлі неодмінно зверніть увагу на те, чи можна їх прати при 90 градусах.

3. Гігієнічна профілактика з допомогою наматрацника для осіб з проблемами  нетримання Люди, які доглядають  за рідними, добре знайомі з цією проблемою, так само як і літні люди, які ще самі  можуть доглянути за собою. Хороший захист для матрацу пропонує у цьому випадку спеціальний наматрацник для нетримання, який можна кип'ятити. У порівнянні зі звичайними захисними засобами для матраців, ці наматрацники не пропускають воду. Але не переживайте, у порівнянні з минулими роками їх поверхня не виготовлена повністю з гуми, але має приємно м'яку і теплу поверхню.

Висновок:

Як бачимо, існують певні можливості дотримуватися оптимальної гігієни постільної білизни .  Насправді безбактеріальним та стерильним наше ліжко ніколи не буде - та й, мабуть, і не треба. Кліщі у матраці - звучить огидно, але є безпечним для людей, хіба що ви алергік. Попри вище згадані рекомендації, ви можете взятися за кліщів з допомогою підтримання у кімнаті відповідної кімнатної температури. Маленькі повзаючі комахи не люблять холоду, тому 18 градусів у спальні (а хто любить, то й менше) є оптимальним рішенням.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин