загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ТОП найшкідливіших продуктів, які варто їсти якомога рідше або відмовитися від них зовсім

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1. Рафінований цукор

 

Рафінований цукор, який отримують в результаті переробки буряка і цукрового очерету, не дарма вважають одним з найшкідливіших продуктів: у ньому немає ні вітамінів, ні мінеральних речовин, ні харчових волокон, і в той же час він містить багато калорій. Цукор провокує розвиток цілого букета захворювань: ендокринних (цукровий діабет, ожиріння), серцево-судинних (ішемічна хвороба серця, атеросклероз), шлунково -кишкових, органів дихання, нирок і, звичайно ж, зубів - від елементарного карієсу до пародонтозу, і знижує опірність організму різним інфекцій.

2. Сіль

 

Здоровій дорослій людині потрібно всього 5 г солі на день. Ми ж, як правило, з'їдаємо значно більше - 10-15 г солі! Разом з тим надмірне її споживання викликає розвиток серцево-судинних захворювань, хвороб нирок, накопичення токсинів і, відповідно, появу злоякісних пухлин. Людям похилого віку, а також тим, хто страждає захворюваннями серця і нирок, потрібно з'їдати не більше 2 г солі в день, а краще зовсім не солити їжу.

3. Ковбаса

 

У ковбасах, сардельках, сосисках багато жирів, у тому числі так званих прихованих, штучних харчових добавок і солі. До їх складу також входять рослинні похідні рису або сої, значна кількість якої ( до 85 %!) Вирощується зараз з використанням технологій генної інженерії. Копченості містять і велику кількість канцерогенних речовин. А смак ковбас, сардельок і сосисок надає ... глутамат натрію, який, на думку деяких вчених, викликає наркотичну звикання і розвиток багатьох захворювань. Крім того, якщо є такі продукти постійно, є ризик грунтовно розладнати нервову систему.

4 . Маргарин

 

Маргарин - це зовсім не аналог вершкового масла, як вважає багато хто. Цей продукт - справжнісінький сурогат: він містить гідрогенізовані, синтетичні жири і рясно «присмачений » консервантами, емульгаторами і барвниками. Вміщені в маргарині трансжири дуже калорійні, токсичні і мають звичай накопичуватися в організмі. Варто додати, що цей небезпечний продукт використовується в багатьох видах випічки: печиво, кексах, коржиках і т. п., які продаються в магазинах.

5. Майонез

 

Майонез містить велику кількість жирів, у тому числі насичених, і вуглеводів, а також натрій, оцет і всілякі штучні добавки - смакові замінники і барвники. У деяких випадках цей продукт може зберігатися протягом півроку і більше, - можете собі уявити, наскільки небезпечним для здоров'я може виявитися такою «делікатес» ! Захворювання серця і судин, шлунка і кишечника , порушення обміну речовин і ожиріння - ось далеко не повний перелік побічних ефектів, які дає звичка сдабривать їжу майонезом.

6 . Бульйонні кубики, локшина і супи швидкого приготування

 

Ця «швидка їжа» складається з суцільної хімії: до складу бульйонних кубиків, локшини і супів входять харчові добавки - підсилювачі смаку та аромату (у тому числі глутамат натрію), регулятори кислотності, барвники та велику кількість солі. Ви дійсно швидко ... зможете «посадити» з їх допомогою свою печінку, а заодно і нирки, адже такі продукти містять і виділяють безліч токсичних речовин, особливо, якщо ви заливаєте їх окропом просто в пластиковій упаковці.

7 . Фаст -фуд ( гамбургери, чізбургери, картопля фрі, чіпси тощо)

 

Про шкоду фаст -фуду сказано і написано чимало. Такі продукти містять велику кількість жирів, у тому числі синтетичних, солі, штучних добавок, канцерогенних речовин і викликають настільки небезпечні захворювання, як атеросклероз, інфаркт головного мозку, рак, артрити, порушення гормонального балансу, безпліддя, ожиріння, а також незворотні зміни імунної системи.

8 . Консерви

 

Звичка постійно замінювати свіжі натуральні продукти консервованими нічого хорошого нашому здоров'ю не обіцяє . Адже настільки улюблені багатьма делікатеси у скляних і жерстяних баночках містять багато шкідливих речовин : консерванти , підсилювачі смаку , ароматизатори , барвники та ін , велика кількість солі та цукру.

У процесі обробки продуктів їх структура і смак значно змінюються , губляться багато корисні речовини , у тому числі деякі вітаміни. А якщо технологія виробництва порушена, консерви можуть викликати отруєння , причому досить важкі.

9 . Газовані напої

 

До складу коли, пепсі, різних лимонадів та інших «швидких утамувач спраги» входить велика кількість цукру, штучних добавок ( консервантів, підкислювачів, підсолоджувачів, ароматизаторів, емульгаторів, ароматизаторів, харчових барвників), різні кислоти, сода, а також канцерогенні речовини.

Деякі напої містять кофеїн, екстракт листя коки та інші небезпечні стимулятори. Досить шкідливий і газ, який подразнює вплив на слизову оболонку шлунка.

10 . Алкоголь

 

Про шкоду спиртного знають всі, але проте споживання його з кожним роком тільки збільшується. Алкоголь є третьою після серцево-судинних і онкологічних захворювань причиною смертності населення, він значно підвищує ризик різних травм, в десятки разів - ймовірність здійснення самогубств; крім того, у стані сп'яніння скоюється близько половини вбивств.

Спиртне надає підвищене навантаження на різні органи і системи організму: нирки , печінка (що може привезти до цирозу), серцево-судинну систему, шлунково -кишковий тракт ( що призводить до гастриту , виразкової хвороби) та інші.

До списку новин