загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5 способів позбутися звички вживати сіль

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хоча хлорид натрію (сіль) має погану славу, він дуже важливий для тіла. Натрій допомагає передавати нервові імпульси і збалансовує рівень рідини в організмі. Втім нам потрібна лише невелика кількість кухонної солі для того, щоб організм функціонував. Споживайте надто багато - і ви ризикуєте отримати підвищений кров'яний тиск. Середньостатистичний американець, згідно з даними Гарвардської медичної школи, споживає майже в 20 разів більше.

Найбільше солі, стверджують експерти Гарварду, вживається з попередньо приготованою їжею та напівфабрикатами: чіпси, гастрономічне м'ясо, супи, навіть соки. Фаст-фуд також є одним з головних винуватців. Може знадобитися трохи зусиль, щоб змінити закоренілу звичку споживати велику кількості солі, але ваше здоров'я варте цих зусиль. Тут подано п'ять способів від Гарвардської медичної школи, як скоротити вживання натрію:

Експериментуйте з альтернативними підсилювачами смаку. Спробуйте приправи, трави, часник, імбир, цитрусові та столовий оцет. Використовуйте спеції та інші підсилювачі смаку. Додавайте до улюблених страв аромати спецій, сушених і свіжих трав, коренеплодів (наприклад, часник та імбир), цитрусові, столові оцти та вина. Ваш язик оцінить нові смакові відчуття!

Фокусуйтесь на корисних жирах. За допомогою корисних жирів зі смаженого горіха, авокадо, оливок, ріпаку, сої, та інших ефірних масел додайте чудовий аромат без соління.

Забудьте про смаження. Натомість припікайте, тушкуйте, і запікайте. Припікання і тушкування утворює аромат, в той час як запікання підкреслює природній приємний смак багатьох овочів, а також, якщо ви готуєте на пару або в мікрохвильовій печі, “освіжіть” ці страви духмяною олією і вижатими цитрусовими.

Робіть ставку на різноманітні джерела цільного зерна. Хоча хліб з цільного зерна є здоровішою опцією, ніж білий, він може містити багато натрію (як для аромату, так і щоб переконатися, що тісно підніметься належним чином.) Замість цього Гарвардські експерти пропонують спробувати Середземноморський цільнозерновий салат з нарізаних овочів, горіхів, бобових, а, можливо, і з невеликою кількістю сиру, трав і спецій та корисних олій, оцту або цитрусових. Снідайте вівсяною кашею або іншими кашами з цільного зерна у супроводі фруктів. Замість тостів на сніданок зваріть вівсяну кашу крупного помолу, або з інших цільних злаків зі свіжими або сушеними фруктами.

Загалом, обирайте сирі овочі з чудовим природнім смаком. Це зменшує потребу в натрії. Ви також можете розглянути можливість купівлі продуктів на ринках місцевих фермерів, що гарантуватиме, що вони настільки свіжі, наскільки це можливо.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин