загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Під виглядом ліків українцям продають препарати для тварин

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Під виглядом сертифікованих ліків українцям продають ветеринарнs препарати, а даних щодо клінічної ефективності ліків, що продаються в Україні, фактично немає.

Про це заявив голова ТСК з питань розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я, народний депутат фракції «Батьківщина» Анатолій Дирів під час круглого столу «Державна реєстрація медичних препаратів» у інформаційному агентстві ЛігаБізнесІнформ.

Народний депутат навів приклади препаратів, терапевтична дія яких не доведена: «Зокрема, це Актовегін, якого у 2012 році було вилучено з обігу на 332 мільйона гривень, і мазь Траумель, яка зареєстрована в європейських країнах як ветеринарний препарат, а в Україні виписується гінекологами. Препарат Анаферон взагалі фактично не має у своєму складі діючої речовини. Тобто виходить, що на 100 мільйонів пігулок ефективною є щонайбільше одна», - наголосив Анатолій Дирів.

Більш того, за словами народного депутата, ці препарати є вкрай небезпечними для здоров’я людини – їхня токсичність та побічні дії значно перевищують лікувальний ефект.

За його словами, така ситуація склалась через повний хаос, що панує у сфері реєстрації медпрепаратів. «Ліки попадають в аптеки не просто так. До цього вони проходять реєстрацію у Державному експертному центрі МОЗу. Тільки дивно виходить, коли експертний центр реєструє ліки, а потім міністерство купує ті лікарські засоби, які фактично реєструє його структура. Тут вже є корупційна складова», - зазначив нардеп.

Голова ТСК підкреслив, що реєстрацією лікарських препаратів в Україні має займатися незалежна структура – Держлікслужба.

«Поки не буде наведений порядок у реєстрації ліків – на фармацевтичному ринку України лише збільшуватиметься кількість небезпечних для здоров’я українців фальсифікованих препаратів», - наголосив Анатолій Дирів.

До списку новин