загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Швидші діагнози за новими методами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чим точніше медики зможуть діагностувати хворобу, тим більше шансів , що пацієнт одужає. З цією метою дослідники з нано-наукового центру Університету Копенгагена винайшли метод, що зробить діагностування швидшим, дешевшим і точнішим. Команда поєднала передові інструменти, які використовуються у фізиці для проведення досліджень у біології на нанорівні, хоча дві наукові дисципліни зазвичай дуже віддалені одна від одної. Дослідження опубліковано в журналі Наношкала.

Багато захворювань можуть бути діагностовані за допомогою так званих біомаркерів. Наприклад, є речовини, які можна виміряти в зразку крові, котрий покаже, що пацієнт страждає від досліджуваного захворювання. Ці біомаркери - найчастіше білки, які містяться в дуже малих кількостях в крові, що ускладнює діагностику. Вимірюючи білки, діагноз буде більш точним і багато захворювань можна буде відслідкувати на ранніх стадіях, перш ніж у пацієнта з'являться гострі симптоми.

У публікації з Університету цитуються слова наукової співробітниці, доктора наук Катріни П. Ростгаард: «Ми розробили метод, у якому оптимізуємо аналіз білків. Суттю цього методу є використання нанопроводів для утримання білків, поки ми їх аналізуємо».

Новий процес  дослідження є унікальним. Дослідники зазвичай використовують маленькі пластини для утримання білків, коли їх потрібно проаналізувати, але з використанням нанопроводів, які представляють собою циліндричні фігури, що мають діаметр близько 1/1000 товщини людської волосини, вчені додадуть до зразка ще й третій вимір. Нанопроводи утворюють ніби маленький ліс, створюючи набагато більшу площу поверхні для утримання білків, оскільки вони можуть осісти з усіх боків нанопровода .

«За допомогою більшої площі ми можемо утримувати відразу більше білків. Це дає можливість вимірювати декілька біомаркерів одночасно, що підвищує сигнал, тим самим забезпечуючи кращу якість діагностики», - сказала д-р Ростгаард.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин