загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Друзі допоможуть зберегти ваше життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Іноді так не просто підтримувати контакти з друзями та далекими родичами, але є всі підстави для того, щоб це робити.  Тісні дружні взаємини і міцна сім'я передбачають не тільки емоційний зв'язок, але, як показують дослідження, при тісних зв'язках, особливо з веселими приятелями, людям притаманно більше турбуватися про себе, почуватися менш напруженими та навіть довше жити.

Група дослідників Університету Брігем Янг в штаті Юта переглянуло 148 досліджень, які відстежували соціальну взаємодію та здоров'я понад 308,849 людей протягом 7,5 років. За допомогою цих досліджень вони вирахували, як показник смерті мінявся в залежності від того, наскільки товариською була людина. Їхні висновки? Життя наодинці, у самотності - еквівалентне алкоголізму, більш шкідливе, ніж відсутність фізичних навантажень, удвічі шкідливіше за ожиріння і прирівнюється до негативного впливу від куріння 15 цигарок на день.

Хороші стосунки - безцінні; вони підтримують нас у непрості часи і допомагають нам знайти глибший зміст у житті. Іншими словами, коли ми почуваємося прив'язаними до інших людей,  як виявили дослідники, ми не тільки почуваємось відповідальними за них, але отримуємо почуття доцільності і значення в житті, яке змушує нас дбати і про себе. Результати дослідження були опубліковані в журналі Громадської наукової і медичної бібліотеки.

Інші дослідження показують, що благополучні стосунки роблять старість більш приємною, пом'якшують горе і надають підтримку, щоб, поряд з іншими благами, допомогти нам досягнути власні цілі. Виявляється, що підтримання хороших відносин повинне займати чільне місце поряд зі здоровим харчуванням і тренуванням, як необхідна інвестиція в наше здоров'я.

Але не кожна дружба корисна. Помірно або хронічно депресивний товариш може довести вас до відчаю. Дослідження показують, що якщо ваш друг має шкідливі звички: дотримується поганої дієти, ігнорує спорт або постійно скаржиться, ви можете піти таким же шляхом. Так що мудро обирайте собі близьких друзів!

 

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин