загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найкращі способи боротися зі зморшками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми знаємо, що зморшки - це природна частина старіння, але кожного разу засмучуємося, коли знаходимо нові на нашому обличчі. Так, поява зморшок на нашій шкірі трапляється природньо в процесі старіння, але це не означає, що ми не можемо натиснути на гальма та сповільнити цей процес.

 

Підтримайте свою шкіру свіжою та молодою за допомогою цих 10 легких кроків для подолання зморшок:

Користуйтеся сонцезахисним кремом

Одна з найпоширеніших причин старіння шкіри - надто багато сонячного опромінення. Із безліччю запрошень на пляжні вечірки та барбекю влітку, ми не преконуємо вас пропустити всі задоволення на сонці. Втім важливо наносити сонцезахисний крем на обличчя і тіло щодня, особливо, якщо ви будете назовні протягом тривалого часу. Обирайте сонцезахисний крем принаймні зі значенням SPF 30 і захищайте себе від UVA і UVB променів. Ви отримаєте додаткові бонусні бали, якщо одягатимете капелюх від сонця!

Зволоження

Зневоднена шкіра набагато швидше зморщується. Щоб ваша шкіра була пружною і гладенькою, мов  шовк, втирайте зволожуючий крем для тіла після того, як ви приймете душ. Обирайте  безолійний зволожуючий крем для обличчя, щоб позбутися небажаного блиску.

Ретиноїди використовуйте  вночі

Як повідомив Річард Глогау, клінічний професор кафедри дерматології з Університету Каліфорнії Сан-Франциско, ретиноїди - один з найбільш ефективних методів лікування зморшок, особливо найнеприємніших, які формуються навколо очей і на лобі. Щовечора наносіть на обличчя ретиноловий крем, який має концентрацію не менше 0,4 %.

Обирайте "Антизморшкові" продукти харчування

Вживання харчових продуктів з великою кількістю поживних речовин і антиоксидантів допоможе боротися зі зморшками і зберегти свіжий вигляд вашої шкіри. Підживлюйте шкіру, споживаючи збалансоване харчування і наповнюючи вашу тарілку продуктами, які багаті на вітамін А (морква, листя салату, диня), B (риба, продукти з цільного зерна, сочевиця), C (цитрусові, червоний перець, капуста) та E (горіхи, приготований шпинат, броколі).

Зверніть особливу увагу на фізичну культуру

Заплановані півгодини фізичних вправ у вашій повсякденній рутині є надзвичайно важливим для вашого серця, ваги і загального стану здоров'я. Але чи знаєте ви, що це також може допомогти шкірі зберегти її життєздатність? Фізичні навантаження допомагають збільшити виробництво кисню і також звільнити організм від токсинів. Якщо ці токсини залишаться у вашому організмі, вони можуть пошкодити внутрішній і зовнішній шари шкіри (дерміс і епідерміс), що робить шкіру менш стійкою до зморшок, а також робить їх лікування більш складним для вас.

 

Багато посміхайтеся

Сміх корисний для душі, тіла і шкіри. Експерти вважають, що хороший щирий сміх, або навіть посмішка може розслабити деякі м'язи обличчя та одночасно привести їх у тонус, пом'якшуючи лінії, залишені після себе тими виразами обличчя, які часто з‘являються на ньому.

Пийте чисту воду

Для шкіри, яка виглядає молодо, вам доведеться також зволожувати її зсередини! Пийте щонайменше 8 склянок чистої негазованої води на день. П‘ючи невеликими ковточками воду, ви наповнюєте і зволожуєте шкіру. Це також допоможе повернути певну її еластичність, яку було втрачено у процесі старіння.

Притримуйтесь природніх методів

Вживання води та харчових продуктів від «зморшок» чудово впливає на вашу шкіру, але також важливо скоротити кількість напівфабрикатів та певних напоїв у вашому раціоні. Споживаючи картопляні чіпси, печиво та солодкі газовані напої регулярно, можете насправді прискорити старіння шкіри. Всі ці оброблені продукти можуть завадити засвоєнню поживних речовин, які є ключовими для підтримання молодого вигляду шкіри.

 

І хоча келих вина один раз на день, як стверджують дослідники, корисний для вашого серця і тіла, то за ради вашої шкіри обмежуйтеся лише цим одним келихом на день. Алкоголь зневоднює і справді висушує вашу шкіру.

Висипайтеся

Сон дозволяє вашому організму омолодитися, відпочити і відновитися, і ваша шкіра - найбільший орган вашого тіла - отримує великі переваги від цього процесу. Старайтесь отримати від шести до восьми годин якісного сну щоночі. Крім того, ви можете скористатися додатковими перевагами, якщо спатимете на спині - ця позиція дозволяє перешкоджати силі тяжіння і може допомогти в боротьбі зі зморшками навколо очей і лоба.

Відмовтесь від куріння

Куріння сигарет є одним з найшвидших способів заробити зморшки, особливо на вашому обличчі і руках. Нікотинові і всі шкідливі хімічні речовини у сигаретах звужують судин на зовнішньому шарі шкіри, що призводить до погіршення кровообігу і кисню. А коли ваша шкіра не отримує кисень і життєво важливі поживні речовини, вона втрачає еластичність, тому виникають зморшки. Отже відмовляйтеся від куріння!

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин