загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи являється збільшення ваги генетично зумовленим явищем?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Питання: Мої діти постійно борються з проблемою надлишкової ваги, і хоча я вважаю, що вони харчуються досить непогано, їх батько - високий і важить 100 кілограмів. Може їх вага бути зумовлена генетикою?

Відповідь: Так, надмірна вага породжує зайву вагу. Діти мають вісімдесятивідсоткову схильність до повноти, якщо обоє батьків є повними, та сорокавідсоткову вірогідність, якщо один з батьків має надлишкову вагу, і лише семивідсотковий шанс, якщо обоє батьків худі. Втім, показники ожиріння у цій епідемії ростуть занадто швидко, як для генетики.

Одним словом, генетика може посилити дитячу схильність до ожиріння, але їхні бурхливі гени перетворюються на серйозну проблему з вагою через вплив шкідливих звичок. Більшість дітей, які борються з надлишковою вагою, споживають більше калорій, ніж спалюють. Вони споживають більше жирів, цукру та “перероблених” калорій, і при цьому рухаються менше, ніж будь-яке з поколінь з початку появи людства.

Діти, чиї щоденні раціони містять високий вміст жирів, будуть імовірніше всього повними. Дієти з низьким вмістом жиру підтримують людей худими. До того ж існує проблема з фізичними навантаженнями. Минули ті часи, коли діти ходили в школу, грали хованки годинами і каталися на своїх велосипедах до заходу сонця. Сьогодні діти сидять, дивляться телебачення, грають на Нінтендо, стають зірками комп'ютерних ігор, і все це спалює не більше калорій, ніж спання.

Чи ваша дитина пухкенька, чи занадто велика для своїх штанів, найкращий підхід в усьому - здоровий глузд. Ваша дитина повинна навчитися обирати поживні, знежирені, з низьким рівнем цукру харчові продукти та пристосовувати фізичну активність до його/її фізичних можливостей. Будучи батьками, вашим зобов'язанням є забезпечення дітей поживною їжею; у свою чергу це і відповідальність ваших дітей, які з пропонованих продуктів  вони їдять.

До того ж, поговоривши з дієтологом про звички вашої дитини у харчуванні, ви можете:

викинути з раціону чіпси; заповнити кухню лише легкодоступними, нарізаними свіжими фруктами і овочами, цільнозерновими сухариками і хлібом, повітряним попкорном, знежиреним молоком і свіжим фруктовим соком. Якщо ваша дитина має можливість вибирати лише серед цих продуктів харчування, він або вона неодмінно буде здоровим і стрункішим. Крім того, це продукти з високим вмістом клітковини і низькою кількістю калорій.

Заохочуйте дитину їсти тільки тоді, коли вона голодна, і припиняти їсти, коли сита. Не змушуйте дітей їсти, коли вони не голодні, і не просіть їх мити за собою тарілку.

Замініть солодку газовану воду простою.

Будьте обережні з ресторанами. Діти їдять більше жирної їжі під час виходів у місто. Або харчуйтесь менше в закладах громадського харчування, або будьте більш селективні у виборі ресторанів; допоможіть дитині вибрати фрукти, салати, м'ясо на грилі і знежирене молоко.

Ніколи не використовуйте їжу, як нагороду або покарання.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин