загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно вибирати побутову хімію?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про те, що побутова хімія становить небезпеку для нашого здоров’я і здоров’я наших дітей, знає кожен.

Цей факт був підтверджений американськими вченими експериментально. Їхні висновки виявилися шокуючими: всередині наших будинків повітря набагато небезпечніше, ніж на вулиці біля траси. Не рятує ситуацію і віддаленість від міста: забрудненості хімічними сполуками всередині будинку, як і раніше, перевищує норму. Спробуйте замінити побутову хімію більш безпечними засобами.

1. Пральні порошки

Поверхнево активні речовини (ПАР), що містяться в порошках, становлять найбільшу небезпеку: при попаданні в організм вони з часом можуть викликати порушення обміну речовин. Більша кількість цих небезпечних речовин прямо залежить від результату прання: чим краще порошок піниться і відпирає, тим більше він містить цих речовин.

Інші не менш небезпечні сполуки — фосфати: призводять до порушення імунітету і зміни складу крові, алергії.

— Щоб приготувати безпечний пральний порошок, натріть і змішайте: 125 гр харчової соди, 250 гр господарського мила і 125 мл бури (декагідрат тетраборату натрію).

— Для прання вовни та шовку можна спробувати квасолевий відвар. Для його приготування необхідно відварити 200 гр квасолі в 1 л води. Відвар процідити, додати теплої води і збити піну.

— Настій золи — луг — відмінно відпирає речі. Для приготування лугу насипте 2–3 см золи на дно відра і залийте водою. Через тиждень цим настоєм можна прати або приготувати мило на його основі. Якщо зола містить чорну сажу, процідіть її через марлю.

— Сода замість порошку: розвести у воді невелику кількість соди з додаванням 1 ст. ложки оцту.

— Плями на одязі можна видаляти за допомогою солі або перекису;

— В якості відбілювача використовуйте кальциновану соду.

2. Засоби для миття посуду

Такі засоби потрапляють не тільки на шкіру, але й до організму разом із їжею. Майже всі миючі засоби містять такі небезпечні для здоров’я речовини як діетаноламін і хлор. При систематичному попаданні всередину, вони підвищують ризик виникнення онкологічних захворювань. Такі речовини не змиваються легко з посуду.

Чим замінити:

— Сода не тільки добре відпирає, а й відмиває посуд;

— Господарське мило або мильний розчин з харчовою содою;

—  Глина — сіра, біла, блакитна; 

— Суха гірчиця. Можна змішати гірчицю з содою в співвідношенні 1:1;

— Лимонний сік відмінно розчиняє жир і ароматизує.

3. Чим замінити шампунь?

Візьміть ½ склянки сухої гірчиці, добавьте1 жовток, 2 ст. л. меленого імбиру і 1 ст.л бджолиного пилку, розмішайте. Такий шампунь живить шкіру голови і зміцнює волосся.

4. Інші замінники побутової хімії:

— Для чищення скла і дзеркал використовуйте лимонний сік або спирт.

— Розчин для прибирання квартири: натріть на тертці 1 шматок натурального гліцеринового мила, залийте стружку 1 л окропу і ретельно розмішайте. У воду, що охолонула, можна додати кілька крапель ефірних масел.

— Паста, яка підійде як для прання, так і для прибирання та миття посуду: натріть на тертці 100 г натурального мила, залийте його в 1 л окропу і додайте 2 ч.л. кальцинованої соди (3–4 ст.л. — для машинного прання).

— Для чищення туалету можна використовувати лимонну кислоту.

— Засоби для чищення килимів рекомендують замінити кукурудзяним крохмалем.

— Безпечний поліроль для меблів — суміш оливкової олії і лимонного соку в пропорції 2:1.

Якщо запропоновані безпечні засоби побутової хімії і не зможуть повністю замінити синтетичні, то хоча б частково зменшать її негативний вплив.

До списку новин