загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 простих кроків до краси та довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Справжня краса та здоров'я народжуються зсередини. Цей вислів можна сприймати буквально, коли йдеться про індивідуальний режим відновлення сил та каси.

Восени всім нам хочеться чогось нового і свіжого. Що ж, чому б не відновити свій організм?

А оскільки кожна система та орган потребують окремої уваги, будемо займатися оздоровленням поетапно.

1. Нерви. Восени і взимку ми відчуваємо додатковий стрес через відсутність сонячного світла і брак руху (кому захочеться влаштовувати регулярні прогулянки по темних засніжених вулицях після роботи?). Тому до весни, коли по нервах б'є ще й авітаміноз, організм сильно виснажений, як морально, так і фізично.

Щоб струсити апатію і розвіятися, лікарі радять поступово урізноманітнити свій робочий день. Наприклад, обов'язково влаштовувати собі 15-хвилинні кава-брейки хоча б пару разів за добу, причому не просто перехоплювати чашку кави і випивати її за комп'ютером, а знайти собі затишний куточок (їдальня, диван у холі офісу і т. п.) і перевести дух, побалакавши з колегами. Такі короткі паузи навіть корисніше, ніж довгий, але всього один обідню перерву.

Інший швидкий спосіб розслабитися і привести голову в порядок – діафрагмальне дихання. Відкиньтеся на робочому кріслі і спробуйте глибоко вдихнути, надуваючи живіт, а не грудну клітку. Затримайте дихання на 5-10 секунд і повільно видихайте носом. Фахівці з масажу також радять масажувати верхівку або точу посередині чола круговими рухами протягом 60 секунд. Це має прогнати нав'язливі думки, знизити тривожність і повернути вам сили працювати.

2. Очі. Брак вітамінів позначається в тому числі і на органах зору. Американські дослідження показують, що харчування з високим вмістом вітамінів А, С і Е (тобто в основному овоче-фруктовий стіл) допомагає запобігти деякі очні захворювання. Так що весна – саме час поповнити своє меню свіжими продуктами.

А от якщо ви вирішили зустріти новий сезон з новим іміджем – змінити зачіску, гардероб, макіяж і т. п. – обзаведіться заодно і нової косметичкою. В минулому році британські біологи виявили, що 25% жінок користуються однією і тією ж тушшю від 4 до 8 років! Тоді як середній термін придатності цього засобу – не більше 12 місяців, після чого в ньому легко можуть оселитися шкідливі бактерії. Природно, з пензлика вони запросто потраплять прямо на слизову оболонку ока і можуть викликати зараження.

3. Зуби. Лікарі з Інституту стоматології Ньюкасла (Великобританія) виступили з нагадуванням: не попестити рот після чищення зубів! Звичайно, позбавитися від надлишків пасти чи порошку треба, але ж саме залишки гігієнічних засобів захищають ротову порожнину від бактерій після того, як ви відклали щітку. Так що не захоплюйтеся, намагайтеся не їсти і не пити протягом години після чистки, а ще краще – користуйтеся спеціальними ополіскувачами, замість простої води.

4. Шкіра. Навесні шкіра потребує інтенсивного харчуванні та зволоженні так само, як і взимку. Тому не закидайте крему і косметичні маски в дальній ящик, а просто замініть їх на аналогічні, але з невеликим значенням SPF. Цими буквами на упаковці позначається здатність крему захищати шкіру від сонячних променів: навесні вони, звичайно, ще не так нещадні, як влітку, але вже починають потихеньку руйнувати ослаблену шкіру. SPF в межах 15-30 буде цілком достатньо, щоб не покритися зморшками, а влітку його можна змінити вже на більш сильний засіб.

Ще одна порада – поверніть на свою ванну полку скраби. Щоб шкіра краще вбирала корисні речовини і виглядала свіжою і молодий, варто частіше позбавлятися від ороговілого верхнього шару – епітелію. У нормі відмерлі клітини шкіри самі видаляються з її поверхні і звільняють місце для нових, але взимку цей процес може сповільнитися. Ось тут-то і допоможуть отшелушивающие кошти.

5. Імунітет. По весні десятки фармвиробників активізують всі свої сили, щоб продати нам побільше вітамінних добавок і комплексів. Мовляв, без чудо-таблеток з сезонним імунітетом нам ніяк не впоратися. Але це не так. За зиму організм найбільше страждає від нестачі вітаміну D, а він виробляється в організмі сам під впливом сонячного світла. Щоб заповнити його недолік, досить проводити на вулиці всього 15-20 хвилин на день; причому, навіть якщо сонця не видно за весняними хмарками, випромінювання все одно потрапляє на вашу шкіру, а значить, робить свій благотворний вплив.

6. Печінка. Якщо зовсім відмовитися від спиртного ви не можете, спробуйте злегка обхитрити самого себе. Додавайте пару кубиків льоду в кожен кріплений напій, це допоможе розтягнути його трохи довше і трохи відтермінує момент, коли вам захочеться ще. Тобто в перспективі цілого вечора ви в результаті вип'єте менше. До речі, ще краще в цьому плані «працюють» напої з меленим льодом – через нього обсяг випитого здається більше, при цьому спиртне автоматично розбавляється значною кількістю води.

7. Спина. За вагою окрема дамська сумочка може зрівнятися з добротним мішком картоплі. А потім «щаслива володарка» такого вантажу, тягає його на собі щодня, дивується: чому ж болить спина? Якщо розвантажити свій багаж ви ну ніяк не можете, – в сумці вам необхідно абсолютно все, – по крайней мере, не забувайте переважувати його на інше плече кожні 5-7 хвилин. Крім того, у жінок болі в спині можуть бути пов'язані … з неправильно підібраним бюстгальтером. Не носіть білизну з дуже короткими плічками або розтягнутої задньої застібкою: воно неправильно розподіляє навантаження і максимум ваги знову ж лягає на плечовий пояс.

 

8. Ноги. Восени та навечні так і хочеться начепити легкі кеди або, наприклад, балетки, які не виходять з моди от уже кілька років поспіль. Інший довгограючий хіт – гумові чоботи, але, на жаль, в ця взування шкідлива для здоров'я. Будь-які м'які тапочки швидко стоптуються, не тримають форму, а завдяки абсолютно плоскій підошві не дають ніякої амортизації при ходьбі. Таким чином, кожен крок стає як би ударом по вашим суглобам, а так недалеко дошагать і до серйозних проблем.

Що стосується гумових чобіт, ноги в них сильно пітніють і не дихають, і це створює ідеальне середовище для появи грибка. Загалом, носіть каблуки і не бійтеся промочити черевики під дощиком. Простіше помити взуття, ніж лікуватися від грибкової інфекції.

До списку новин