загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скільки можна їсти м'яса без шкоди для здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дієтологи зовсім не проти м'яса, адже це прекрасне джерело протеїнів, вітамінів та мінералів. Однак м'ясо, яке вживається в занадто великій кількості, значно підвищує ризик розвитку злоякісних пухлин.

Якщо іноді балувати себе порцією стейка, то проблем зі здоров'ям бути не повинно. Навіть найзавзятіші борці за здоровий спосіб життя та натуральні продукти вважають, що повна відмова від м'яса вкрай небезпечний, особливо для дітей та вагітних жінок. У продуктах тваринного походження містяться унікальні життєво важливі амінокислоти, а також вітаміни В12 і D

Нестача м'яса в раціоні дітей веде до порушень вуглеводного обміну і ожиріння , анемії , рахіту. У дорослих людей дефіцит незамінних амінокислот призводить до зниження м'язової маси, крихкості кісток, падіння активності. Однак лікарі наполягають, що споживання занадто великої кількості м'яса на менш небезпечно.

Сьогодні, нарівні з алкоголізмом, курінням, вживання м'яса є головною причиною смертності в Західній Європі, США, Австралії та інших розвинених країнах світу. А дослідження останніх двадцяти років виразно вказують на існування залежності між вживанням в їжу м'яса і раком товстої і прямої кишки, молочних залоз і матки. У червоному м'ясі містяться речовини, один з компонентів яких забарвлює м'ясо в червоний колір і стає сильним канцерогеном, що ушкоджує тканини внутрішніх органів.

Але перш за все слід уникати споживання ковбас та інших перероблених продуктів, оскільки їх найбільше пов'язують з розвитком раку. Вважається, що в процесі приготування перероблених м'ясних продуктів - ковбас, рулетів, шинки - в продукті накопичуються канцерогенні речовини, що ушкоджують клітини і провокують ріст злоякісних пухлин.

Але скільки ж м'яса можна з'їдати без шкоди для здоров'я?

Науковий комітет з питань харчування Великобританії рекомендує їсти не більше 90 грамів червоного м'яса або м'ясних продуктів щодня, але намагатися обмежуватися ще меншою кількістю. Більше трьох шматочків шинки, одного шматочка баранини або двох скибочок буженини на день - шкідливо для здоров'я, вважають експерти. У середньому, для зниження ризику розвитку раку кишечника експерти рекомендують їсти не більше 70 грамів м'ясних продуктів на день: це приблизно 500 грамів на тиждень в приготованому вигляді і 700-750 - у сирому.

До списку новин