загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим харчуються довгожителі різних країн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені з'ясували, що на тривалість життя впливають не стільки кліматичні умови, стреси або генетичні особливості, скільки харчування.

Відомо, що середня тривалість життя жінки в Україні становить 60 років, а чоловіки живуть ще менше.

Меню здорового харчування допоможе не тільки продовжити життя. Чому українці не входять до списку довгожителів? Що ж їдять в Японії, Норвегії та інших країнах, де живуть довгожителі?

Японське меню

Середня тривалість життя в Японії становить 92 роки. Які продукти включає в себе меню здорового харчування, яке дозволяє жінкам середнього і старшого віку виглядати, як підлітки? Рис - основний компонент японської кухні. Завдяки великому вмісту калію, вживання в їжу рису допомагає запобігти захворювання серця. Вживання не менш популярних морепродуктів поставляє в організм йод, який забезпечує правильне функціонування щитовидної залози. Морська риба знижує рівень холестерину в крові. Овочі - обов'язкова частина раціону японців. Серед тих з них, які потрібно включити в щоденний раціон, перше місце займають огірки, капуста, редька, салат, моркву.

Харчування у Франції

Одна з особливостей харчування у Франції - високі вимоги до якості їжі. Вживаючи тільки якісні продукти, французи продовжують своє життя в середньому до 80 років. Меню здорового харчування жителів цієї країни складається з таких продуктів, як риба, сири, овочі, коренеплоди, зелень. Якщо помідор трохи пом'ятий, то француз відмовиться від нього без сумнівів. Така жирна солодкість як торт з кремом зовсім не приваблює француженок. Десерти, як правило, невеликі за обсягом і легкі за змістом. Невеликими порціями відрізняються популярні м'ясні страви. Розумне гурманство і різноманітність їжі - таке меню знижує ризик різних захворювань.

Батьківщина оливок

Середня тривалість життя в Італії становить 80 років. Відома на весь світ середземноморська дієта родом саме таки звідти. Італійські страви багаті овочами, які зміцнюють імунну систему і покращують загальне самопочуття. Меню здорового харчування італійців багате оливками і апельсинами. Червоні апельсини, які популярні на Апеннінах, сприяють профілактиці онкологічних захворювань. Тим же властивістю володіють оливки. А ось піца, яка вважається традиційним італійським блюдом, що не дуже корисна. Але завдяки вживання великої кількості овочів і фруктів шкода від частого поїдання піци нейтралізується.

Швейцарія

Ще однією країною довгожителів є Швейцарія. У цій країні не визнають заморожених продуктів, напівфабрикатів і концентратів. Меню складається з здорової натуральної їжі, основу якої складають злакові культури. Мюслі на сніданок і на обід рятують від захворювань шлунково - кишкового тракту, гастритів. Каша і трав'яний чай - улюблене меню швейцарця. Вживання хорошого вина в невеликих кількостях попереджає серцево - судинні захворювання. Швейцарки люблять іноді балувати себе таким популярним блюдом як фондю. Розтоплений калорійний сир і важкі м'ясні страви - ​​слабкість жіночої статі.

Китай

Китайці живуть у середньому 73 роки, тому що їдять все , що рухається і росте , як зізнаються самі довгожителі. Основними продуктами китайців є овочі, рис, морепродукти, сочевиця, соя і горох. Бобові багаті біологічно активними сполуками і рослинним білком. Ці продукти є традиційними для Китаю. Але в останні роки спостерігається тенденція до переходу на продукти швидкого харчування. Така тенденція призвела до поширення повноти серед жінок і чоловіків. Не варто брати приклад з сучасних китайців, які вживають в їжу велику кількість масла.

Норвезьке меню

Навіть у висококласних ресторанах тут подається таке блюдо як каші. Каша - це основа норвезького меню. Каші , підсолоджені медом , а не цукром, замінюють норвежцям десерти. Взагалі представниці слабкої статі в цій країні балують себе солодощами тільки раз на тиждень. Саме таке ставлення до солодкого дозволяє норвежкам вважатися найстрункішими красунями у світі. Споживання великої кількості риби захищає серце і судини від атеросклерозу. Замість сметани тут прийнято заправляти їжу молоком. Мінуси харчування норвежців - недолік фруктів і овочів і зловживання м'ясними стравами.

США

Сполучені штати - це не тільки Макдональдс. Перевага США - в різноманітності харчування. Американці пробують меню з різних країн світу , що продовжує життя середнього американця до 77 років. І все ж США стоять передостанніми в списку країн довгожителів . Вся справа в харчовій індустрії , орієнтованої на погано засвоювану калорійну їжу з високим вмістом жиру. З цієї причини ожиріння серед жіночого і чоловічого населення тут далеко не рідкість. Причина тому полягає також в експериментах з хімією в продуктах.

До списку новин