загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Луганщині впровадили новий стандарт боротьби з «мовчазною епідемією»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Луганські пацієнти отримали можливість обстежуватися на остеопороз на надсучасному європейському обладнанні.

Під час науково-практичної конференції у Луганському державному медичному університеті провідні українські вчені презентували нову методику визначення стану кісткової тканини TBS (trabecular bone score), в основі якої лежить аналіз цифрових зображень, одержуваних за допомогою рентгеностеоденситометра (DXA, Hologic).

«У Луганську з’явився надзвичайний прилад, який дає змогу виявляти пацієнтів групи ризику, стежити за ефективністю лікування та ставити діагноз «остеопороз», – підкреслив президент Української асоціації остеопорозу, професор Владислав Поворознюк. – На базі сьомої міської лікарні працюватиме спеціалізований кабінет, де проводитимуться міжнародні клінічні дослідження».

За словами Владислава Поворознюка, на сьогоднішній день в Україні працює 24 апарати DXA, з розрахунку – один на півмільйона населення. Поки що така кількість приладів не є достатньою, але ті, що наразі функціонують, вже продемонстрували суттєве підвищення якості життя та здоров’я людей.

За підрахунками вчених, до 2050 року населення України зменшиться до 39 мільйонів, 40% із них складуть люди похилого віку (старше 60 років). Більше того, результати досліджень показали, що лише 5% людей забезпечені вітаміном D, а 30% мають гострий дефіцит. У свою чергу це призводить до ослаблення кісткової тканини, тому попередження та лікування остеопорозу стає надзвичайно важливим. Дане захворювання не даремно називають «мовчазною епідемією» століття, адже переломи шийки стегна, хребта у 60% випадків призводять до смерті.

«Цінність діагнозу полягає в його правильному тлумаченні, – зазначив головний лікар Луганської міської лікарні № 7 Михайло Міщенко. – Тому я дуже задоволений, що новий апарат встановлений саме у сьомій лікарні, адже середній вік пацієнтів – 60 років, відповідно остеопороз може бути супутнім захворюванням. Апаратура відповідає світовим стандартам доказової медицини».

Зважаючи на широку поширеність захворювання, Українською асоціацією остеопорозу під керівництвом професора В.Поворознюка організовуються обласні діагностичні центри проблем остеопорозу. В Луганській області такий центр працює на кафедрі внутрішньої медицини з основами кардіоревматології ДУ «Луганський державний медичний університет» і знаходиться на базі Луганської міської багатопрофільної лікарні № 7.

До списку новин