загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Догляд за зубами в старості: 5 порад задля здорового способу життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи це зубні протези, чи власні зуби - для догляду за ними в літньому віці будуть слушними кілька спеціальних правил. Пропонуємо ознайомитися з нашими порадами.

Чистити зуби для підтримання щоденної особистої гігієни - істина, якій ми навчаємося в самому ранньому віці. Але чому догляд за зубами в літньому віці знову набуває особливого значення? Зубний наліт і бактерії з віком отримують більшу здатність осідати в роті і руйнувати здорові зуби. Крім того, використання мостів та протезів утворює проміжки між зубами, що збільшує імовірність захворювання пародонтозом. Хоча сучасні зубні протези набагато кращі і зручніші, ніж це було раніше, все рівно постійний догляд за зубами в літньому віці є обов'язковим. Тому нижче подано найцінніші поради для ваших зубів.

Порада 1: Чистіть зуби принаймні 2 рази на день

Ви і надалі повинні продовжувати чистити зуби вранці і ввечері, як ви вже напевно звикли це робити за роки життя. Оскільки основна увага в молодому віці була приділена тому, щоб відчистити зуби від нальоту, то в старості доглядати за зубами слід більш обережно. Причина полягає у чутливих яснах і оголених шийках зубів. Таким чином продовжуйте чистити щодня, але трішки ніжніше, використовуючи м‘яку зубну щітку!

Порада 2: Використовуйте зубну пасту зі фторидом

Щоб надати твердості зубній емалі, яка їй так необхідна, при догляді за зубами літні люди повинні використовувати зубну пасту зі фторидом.

Порада 3: Ретельно чистіть проміжки між зубами

Найбільша небезпека для хворих зубів криється у проміжках між зубами. Адже тут можуть накопичуватися навіть найменші бактерії. Тому додатково до пасти для догляду за міжзубним простором використовуйте спеціальну нитку. Особливо тоді, коли у ротовій порожнині комбінуються зубні протези з власними зубами, цей пункт догляду за ними у літніх людей особливо важливий.

Порада 4: Використовуйте відповідну зубну щітку

Хто має зумовлені віком труднощі з моторикою, тому доведеться використовувати для чищення електричну зубну щітку з широкою ручкою. Вона краще лежить у руці і полегшує догляд за зубами в старості. Крім того, електрична зубна щітка варта уваги також тому, що за її допомогою легше добратися до важкодоступних місць у роті, а тому вона краще позбавляє від зубного нальоту. Перевагами від такої щітки ви також можете скористатися, якщо очі вже не бачать так добре, як раніше.

Порада 5: Перевірка у стоматолога обов'язкова

Незалежно від того, наскільки ретельним і обережним виявиться ваш догляд за зубами, все ж похід до зубного лікаря залишатиметься необхідністю. Як тільки ви відчуєте біль або помітите щось незвичне (дірки, погано встановлений зубний протез тощо), потрібно відразу звернутися до дантиста. У вас немає жодних скарг? Вітаємо! У такому випадку ми рекомендуємо вам здійснювати контрольний візити до лікаря принаймні два рази на рік.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин