загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи є симптоми у пухлин?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Всі знають, наскільки небезпечні злоякісні пухлини. Однак існують деякі види доброякісних пухлин, таких як папілома, міома, тератома і аденома. Судячи з назви «доброякісні», всі вони не загрожують життя людини, проте лікарі нерідко рекомендують їх видалити. Яку ж небезпеку вони представляють?

Причини появи, а також симптоми пухлини приховані в порушенні механізмів контролю росту, ділення і спеціалізації кліток. Стимулюється все це спадковістю на тлі погіршеної імунітету, процесами старіння і деякими інфекціями. Кожну доброякісну зміну можна вважати передраковим станом тканини, що спочатку виключає питання «лікувати чи ні». Природно, лікувати! Пухлина може давати про себе знати болючими відчуттями, проте найчастіше ворог сидить тихо, а побачити його дозволяє тільки ультразвукове дослідження або рентген. Дана діагностика дає певне розуміння того, доброякісне це новоутворення чи ні. Доброякісні за складом майже не відрізняються від тканини, з якої вони виростають, а злоякісні мають дещо інший вигляд. Однак для встановлення точного діагнозу одного лише зовнішнього огляду недостатньо. Для оцінки ризику розвитку раку та визначення, наскільки небезпечно новоутворення для здоров'я, необхідно зробити діагностику на клітинному рівні.

Знайти і вилікувати

Сучасні способи діагностики доброякісних пухлин дуже різноманітні і залежать від місця знаходження і типу пухлини. Одна з найпопулярніших сьогодні методик пошуку пухлин - біопсія, в ході якої здійснюється забір проби підозрілих тканин для проведення гістологічного аналізу. Дослідження засноване на тому, що за допомогою УЗД лікар здійснює пункцію - введення тонкої голки в новоутворення, яка приєднана до шприца. Через цю голку всмоктуються тканинні частинки. Добуті клітини розглядають під мікроскопом, і лікар чітко визначає, доброякісна ця пухлина або злоякісна.

Незважаючи на існуючу думку, біопсія не провокує онкологічного переродження доброякісних пухлин. Ймовірність перебудови клітин дуже мала, і якщо новоутворення починає переходити в ракову стадію, то в цьому можна звинувачувати тільки імунну систему і долю. Однак іноді переродження таки трапляється. Онкологія може розвинутися під впливом сонячної радіації, через тривалу теплового впливу, а також при контакті з певними шкідливими речовинами: смолами, миш'яком, сажею і дьогтем. Деякі продукти харчування теж мають канцерогенні властивості ( « cancer » перекладається, як «рак »). До таких відносяться копчені ковбаси, жири, консерви і низькосортний кави. Вірогідність розвитку раку збільшується і при стресах, тому, чим менше ви будете лякати себе онкологією, тим для вас же краще.

Хірургічне видалення доброякісних пухлин, як правило, проходить вдало без ризику повернення патології. Найчастіше такі операції зачіпають видалення кіст яєчника, міоми матки, шкірних папілом, жировик - ліпом. При проведенні операції новоутворення видаляються на кордоні з нормальною тканиною, проте іноді роблять кріокоагуляції ( виморожування ) пухлини, а також випалювання її лазером.

Людям, які мають доброякісні пухлини, не слід відмовлятися від пропозицій лікаря зробити операцію, видаливши пухлину. Гормональне або медикаментозне лікування допомагають організму зупинити симптоми пухлини і їх розростання, однак не треба розраховувати, що вона сама зникне. Якщо вогнище зростаючого доброякісного новоутворення клітин не почати лікує, можна отримати різні неприємності зі здоров'ям. Наприклад, при міомі матки не виключена необхідність видалення органу цілком, а папіломи шкіри можуть стати причиною серйозних косметичних дефектів.

До списку новин