загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

2 альтернативні методики лікування атонії сечового міхура у жінок літнього віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найчастіше жінки літнього віку страждають від атонії сечового міхура і намагаються з усіх сил приховати цю хворобу. Ви не наодинці з цією проблемою, але й можете самі собі зарадити. Хто не хоче надавати перевагу медикаментозному лікуванню, має дві перспективні альтернативи.

Нетримання сечі, або атонія сечового міхура, як воно ще називається у медичній термінології, дотепер є тематикою, яку часто неохоче обговорюють в нашому суспільстві. При цьому вона вражає до 40 відсотків жінок старших 60 років. Передусім ризик виникнення захворювання збільшується через хронічні захворювання в літньому віці, такі як хвороба Альцгеймера, діабет і хвороби Паркінсона. Так зване нетримання через спазм, тобто гіперактивність сечового міхура, є найбільш поширеною формою атонії сечового міхура, яка вражає в рівній мірі чоловіків і жінок від шістдесяти років і старших. У таких випадках міхур стискається навіть при невеликій своїй наповненості, що призводить до мимовільного витоку сечі. Попри це існує ще нетримання, пов'язане з навантаженнями, яке частіше трапляється у жінок. У таких випадках вивід сечі трапляється навіть при незначних фізичних навантаженнях, таких як чхання, кашель, а також під час сміху. При цьому хворі не відчувають попередньо ніякого позову до сечовипускання.

Альтернативи для медикаментозного лікування

У вищенаведених випадках для полегшення симптомів часто призначаються медикаменти. Крім того, при атонії сечового міхура ви можете дещо зарадити собі самотужки. Завдяки наступним двом альтернативним методикам ви можете боротися з атонією без медикаментів.

Методика без медикаментів 1

Тренування м'язів тазового дна для відновлення м‘язевої маси

При тренуванні м'язів попереку з одного боку зміцнюються м'язи тазового дна, з іншого - ви знову отримуєте контроль над сечовим міхуром. Особливо на ранній стадії атонії сечового міхура хороші результати можуть бути досягнуті за рахунок регулярного тренування м'язів тазового дна. Додатково слід переглянути ваші звички щодо напоїв, які ви вживаєте, і загалом відмовитися від тих, які містять каву та є сечогінними засобами. Позитивним моментом у цій методиці є те, що ви можете індивідуально пристосувати вправи до вашого повсякденного життя. Залежно від того, коли ви відчуваєте себе в достатньо хорошій формі і чи маєте у розпорядженні кілька вільних хвилин, ви можете зробити вправи для зміцнення м'язів тазового дна аби позбавитися від атонії. Навіть коли ви подорожуєте, сидите в кафе або у потязі, рекомендується постискати м'язи кілька разів, а після цього розслабити.

Методика без медикаментів 2

Допомога від традиційної китайської медицини

У традиційній китайській медицині, скорочено TКM, для лікування пацієнтів з цим діагнозом використовувалось голковколювання. При цьому голки вколюють у сім точок акупунктури, що відповідають за сечовий міхур. Додатково рекомендують прогрівання і гаряче каміння, яке приносить в організм необхідне тепло. Згідно з китайською медициною, причиною порушення роботи сечового міхура є власне брак тепла. Як першочерговий захід ви спокійно можете застосувати вже добре перевірений спосіб: покласти на низ живота пляшку з теплою водою або одягнути теплі шкарпетки.

До того ж важливу роль при лікуванні атонії сечового міхура у літньому віці відіграє харчування. Нетримання пояснюється в ТКМ нестачею енергії у селезінки. Це знову стосується тепла. Такі страви, як наваристий курячий бульйон з великою кількістю фенхелю або інші пряні страви, можуть виправити ситуацію. Також рекомендується їсти багато родзинок або вишень і, по можливості, додавати трохи кориці до їжі. Хоча не завжди обіцяючи панацею, ці методи можуть вживатися у якості додаткових заходів поряд з успішним лікуванням атонії сечового міхура.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

 

До списку новин