загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Озвучена вартість здоров'я в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вартість добровільного медичного страхування доволі висока, і головними його покупцями є люди із середніми і високими доходами.

Більшість українців мають медичні поліси завдяки роботодавцю: багато компаній включають його в так званий "соціальний пакет". Корпораціям, завдяки "масовості" застрахованих, поліси коштують дешевше, ніж громадянам. Однак, багато чого залежить від видів страховок, режиму їх оплати і набору послуг, які в них входять.

Що всередині

Якщо це не корпоративна страховка , загальних правил у добровільного медстрахування ( ДМС) немає - у кожної компанії умови і ціни різні. Але, як правило, вартість поліса залежить від страхової суми (суми, на яку вас страхують), а та, у свою чергу, - від обраної клієнтом програми медстрахування і лікувальних установ, де людина хоче лікуватися.

Наприклад, стандартна лікувальна програма в провідних клініках за всіма видами допомоги обійдеться в 7-8 тис. грн на одного застрахованого для корпоративних клієнтів. При покупці поліса в приватному порядку його ціна може досягати 14-16 тис. грн на рік. Але в цю вартість входить тільки лікувальна програма: гостре захворювання (загострення хронічного захворювання, травми), поліклінічна, стаціонарна, невідкладна допомога та медикаменти. Решта - за додаткову плату.

"Страховка не повинна покривати "кожен чих", забезпечувати "безкоштовними вітамінками", "палатою люкс" і "путівкою до Трускавця", - коментує генеральний директор Апрілов Асистанс Україна (ПрАТ «КОРІС Україна» ) Костянтин Шусторович. - Страховка в класичному її розумінні в першу чергу потрібна для того, щоб покрити вартість дорогих операцій, в тому числі і планових, і захворювань, що вимагають дорогого і/або тривалого лікування. Хоча страховику вигідніше продати вам «вітамінки», тому будьте до цього готові".

Хворіємо на всі

У стандартних страхових пакетах страхова сума становить 50-75 тис. грн, але може досягати і 200-250 тис. грн (це та сума, на яку ви зможете собі дозволити «повболівати» на рік, більше за ваше лікування страховик не заплатить). При цьому, захищаючись від любителів трохи що брати лікарняний, деякі компанії вводять обмеження і франшизи (мінімум, на який поліс на поширюється, і вам доведеться витратитися самостійно). «Поліс може також визначати число звернень за медичною амбулаторною допомогою (наприклад, не частіше ніж три рази на рік) або встановлювати грошовий ліміт на медикаменти (не більше 200 грн на один випадок)», - розповідає Костянтин Шусторович.

Ліміти практично завжди встановлюються на профілактичні процедури (або в гривнях, або в кількості сеансів), стоматологію (прийнятне обмеження 1500-2000 грн), лікування онкологічних захворювань, туберкульозу, цукрового діабету (на всі від 5 тис. грн до 10 тис. грн).

Вік виплат

Важливо пам'ятати, що для СК страховим випадком є гостре захворювання або загострення хронічного захворювання. Так що сходити до лікаря «для профілактики» за рахунок страховки можна тільки в тому випадку, якщо в програмі страхування є плановий медичний огляд з відвідуванням певних фахівців. В іншому випадку страхова компанія може відмовити у консультації.

Але головне - не займатися самолікуванням. Самостійний прийом препаратів може не тільки спотворити картину захворювання і завдати шкоди пацієнтові, але стати причиною для відмови у наданні подальшого лікування по страховому випадку. Пацієнт може прийняти жарознижувальні або знеболюючі медикаменти виключно після узгодження з лікарем-координатором.

«Але жоден лікар - координатор не схвалить прийому жарознижуючих або знеболюючих препаратів без консультації лікаря в клініці або вдома . Занадто великий ризик пропустити якусь серйозну проблему (наприклад, якщо біль в животі - апендицит, якщо температура і кашель - пневмонію і т.д.)», - говорить Костянтин Шусторович .

Ольга Галицька

До списку новин